Новини от Елена » 2017 » януари » 9

Архив на януари 9, 2017

Община Елена изказва благодарност

Ръководството на Община Елена изказва огромната си благодарност за труда, усърдието и волята на всички, които през последните три денонощия работиха по снегопочистването на града и селата в общината.

С общи усилия, своевременна и адекватна реакция на хора и институции сложната зимна обстановка бе овладяна, до всички населени места се осигури достъп, за да няма пострадали и бедстващи. В петък и най-вече през почивните дни за разчистването на общинската пътна мрежа, на улиците в Елена  и селата  излязоха 20 машини на осем фирми от града – „Гено Стефанов“ ЕООД, ЕТ „Слави Славов-97“, „Транслес 2000“ ЕООД, „Шалаверов“ ЕООД, „Буковец“ ЕООД,  Земеделските производители Иван Стойков, Михаил Бараков и Христо Давидков. Техника на еленските фирми „Сими“ ЕООД и „Славов 08“ ЕООД почиства републикански пътища на територията на общината. От дружеството „Славов 08“ осигуриха денонощно дежурство на водачи и машини  на пътя Елена-Твърдица и благодарение на своевременното разчистване на големия сняг, проходът от северната страна до Предела остана отворен.

Похвала заслужават всички работници по Регионалната програма за заетост към общината, както и служителите на „Глобъл Клинър“ ООД. При минусови температури те на ръка почистваха тротоари, стълбища, минушки и мостове за по-сигурно придвижване на гражданите.

Общинското ръководство благодари на Районно управление на МВР за съдействието при отстраняване на паркирали автомобили, които пречеха на снегопочистващата техника, на „Енерго про“ АД, район Елена и на „ВиК Йовковци“ ООД, район Елена, които реагираха бързо  на подадените сигнали, а техните работници отстраниха своевременно възникнали аварии по електропреносната и водопроводната мрежа.

Ръководството на общината изказва благодарност на всички граждани и отговорници на търговски обекти, почистили  пред своите домове, магазини и офиси, на водачи на МПС, които на места осигуриха безпрепятствено придвижване на машините.

Прогнозите са снеговалежите да продължат и температурите да падат. Призивът към гражданите и гостите в общината е да спазват препоръките и указанията на общинското ръководство и през следващите дни на седмицата, за да няма неприятни изненади и помрачено настроение.

2 коментара