Новини от Елена » 2017 » януари » 8

Архив на януари 8, 2017

9 и 10 януари (понеделник и вторник) ще са неучебни дни за училищата в община Елена

Със заповед № РД.02.05 – 40 от 8 януари 2017 г., кметът на община Елена е обявил дните 9 и 10 януари (понеделник и вторник) за неучебни дни за училищата на територията на община Елена. Мярката се налага заради прогнозите за особено ниски температури през следващите дни и усложнената епидемиологична обстановка в съседни общини и области, увеличаващи риска от остри респираторни заболявания, и е съгласувана с директорите на училищата.

При липса на друго разпореждане, учениците следва да се явят на училище на 11 януари 2017 г. (сряда) за нормален учебен ден. Директорите на училищата са длъжни да осигурят нормални условия за провеждане на учебен процес в помещенията. При необходимост, може да се премине към по-късно започване на учебните дни и намалени часове, при спазване на регламентираните в Закона за предучилищно и училищно образование процедури.

В детските градини на територията на общината ще се води нормален учебно-възпитателен процес. При необходимост, в отделни детски градини може да се обявят неучебни дни по преценка на съответните директори, след съгласуване с родителите и при спазване на утвърдените процедури.

Заповедта е изпратена до началника на Регионалното управление на образованието – Велико Търново и директорите на училища в общината.

Коментари