Новини от Елена » Карвинг пленер в Бакаловата къща

Карвинг пленер в Бакаловата къща

Над 30 деца взеха участие в откритата демонстрация по карвинг изкуство, състояла се в Бакаловата къща в град Елена. Ръководителят на демонстрацията г-н Мирослав Лазаров обясни на децата, какво представлява това изкуство и откъде произлиза. Произходът е спорен, но във всеки случай то достига до нас от далечния изток. До средата на миналия век тази техника за декорация е използвана предимно в Азия, но сега е разпространена по целия свят и се ползва с голям успех.

На събитието, организирано от Центъра за подкрепа за личностно развитие и Община Елена, плодове и зеленчуци приемаха всевъзможни форми от ръцете на ентусиазираните участници. Репички се превръщаха в мишлета, ябълки приемаха формата на птички, морковчетата бяха красиво декорирани, а стръкове праз се превъплащаваха в цветя и горска папрат.

Накрая всяко дете надписа своята работа, а творбите от пленера ще вземат участие в изложбата, която ще последва конкурса за детска рисунка, озаглавен „Това е моето семейство“ и посветен на 21 ноември – Ден на християнското семейство.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.