Новини от Елена » Празник на свинския бут скара ГЕРБ и БСП в Елена

Празник на свинския бут скара ГЕРБ и БСП в Елена

Финансирането на празника на еленския бут в Елена през октомври скара общински съветници от ГЕРБ и червения кмет Са�?о Топалов.

Скандалът се разразил на последната сесия на местния парламент, след като градоначалникът внесъл предложение за актуализация на бюджета и допълнително финансиране на четири дейности. За болницата кметът предложил от местната хазна да бъдат отпуснати 15 000 лв., за хосписа към здравното заведение – 5000 лв., за музея – 2000 лв., и 7000 лв. за празника на еленския бут, който всъщност е свински. Наречен е така заради града.

Шестимата съветници от ГЕРБ съзрели в действията на Са�?о Топалов скрити предизборни намерения и гласували “въздържал се”. Местните парламентаристи дори разпространиха декларация към съгражданите си, в която са категорични, че празникът на местния деликатес трябва да се проведе с пари от спонсори.

“Циничен е начинът, по който се предлага да бъдат осигурени средствата за празника. Вместо поисканите от управителя на болницата 20 000 лв. кметът Топалов предлага 15 000 лв. поради липса на бюджет, а в същото време предвижда 7000 лв. за празника на еленския бут”, пи�?е в декларацията.

“Огорчен съм от реакцията на въпросните общински съветници. През последната година общината многократно е помалагала на болницата. На няколко пъти са давани различни по размер суми. Освен това цяла зима отоплявахме здравното заведение за сметка на общината”, коментира Са�?о Топалов. Градоначалникът е категоричен, че на предстоящата сесия през септември отново ще внесе за гласуване същото предложение.

�?зточник вестник Труд

2 коментара »

  1. Lubo написа:,

    24.08.2011 at 12:08

    Пак се прочухме с нещо „хубаво“ и то във вестник Труд.

  2. Балканджия написа:,

    28.08.2011 at 13:05

    Зас нас че има ли бе гладни сме 😀

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.