Новини от Елена

ГЕРБ в Елена обвини кмета Са�?о Топалов в манипулация

Общинските съветници от ГЕРБ в Елена разпространиха декларация, в която се казва, че кметът Са�?о Топалов прави опити за манипулация на общественото мнение. По думите им градоначалникът създава вну�?ения сред обществеността, че съветниците от ГЕРБ не желаят да подкрепят общинската болница.
На последната сесия на ОбС на 19 август т.г. при актуализация на бюджета в една обща точка бе предложено да бъдат гласувани заедно две различни по характер предложения на кмета. От една страна – отпускане на допълнителни средства в размер на 15 хил. лева за МБАЛ в Елена, а от друга – осигуряване на 7000 лв. за Празник на еленския бут в началото на октомври, се казва в декларацията.
Вместо поисканите от управителя на МБАЛ 20 000 лв. кметът Топалов предлага намалена финансова помощ за здравното заведение поради липса на бюджетни средства, а в същото време иска да се приеме финансиране за празника, заяви председателят на групата съветници Валентин Гуцов. По думите му това е недопустимо, затова съветниците от ГЕРБ са взели ре�?ение да гласуват по точката с “въздържал се”.
В резултат председателят на Общинския съвет Симеон Кънчев наредил на протоколчика на заседанието да отбележи, че “съветниците от ГЕРБ не желаят да подкрепят болницата в Елена”.
Гуцов подчерта категорично, че подобен запис в протокола представлява груба манипулация.

�?зточник Янтра Днес

5 коментара »

 1. Гербер написа:,

  22.08.2011 at 14:45

  Същата новина, със същата дата, отразяваща далеч по-пълно и по-точно декларацията на еленските общински съветници от групата на ПП ГЕРБ:

  http://borbabg.com/?action=news&news=13883

  �?нтересно чий е бил подбора коя от двете статии да бъде публикувана в новинарския сайт на общината?

 2. Администратор написа:,

  22.08.2011 at 16:28

  Подбора на новините е на администратова на сайта. В момента на публикуване на новината (22.08.2011, 11:08) сайта на вестник Борба не бе�?е обновен и на него няма�?е дне�?ни новини. След неговата актуализация бе�?е публикувана и другата статия.
  Ако желаете да се свържете с мен пи�?ете ми на [email protected].
  �?нж. Светослав Михайлов
  администратор на Елена.bg

 3. Знаещ написа:,

  22.08.2011 at 20:07

  Оставете администратора на сайта намира! Който плаща музиката, той я поръчва.
  Аз обаче имам въпрос към г-н Михайлов.
  Защо последните публикувани протоколи и ре�?ения на общинския съвет са от 23.06.?

 4. Администратор написа:,

  22.08.2011 at 20:59

  Протоколът и ре�?енията, които са публикувани на сайта на Общинския съвет са последните, които са ми изпратени.
  Обикновено след провеждане на сесия документите се оформят от гл. специалист „Общински съвет“ и се подписват от председателя на ОбС. След това това се изпращат копия до районния сд, до областния управите и до мен за публикуване. Обикновено до 1-2 дни след това документите се публикуват на сайта на ОбС. Но през лятото, когато е отпускарски сезон често се получават забавяния в цялата тази процедура. Обикновено в началото на септември се изчистват закъсненията при публикуването на документите ако има такива.

 5. Знаещ написа:,

  22.08.2011 at 21:55

  Тези обяснения с отпуските прилягат на един администратор на сайт.
  Но не са добър показател за работата на един кмет и един председател на ОбС. Пък може и да е нарочно, за да се намали прозрачността на работата на общинския съвет.
  А нима във ВиК и ЕОН не ползват отпуск?
  Че толкова ли е незаменима тази „главна специалистка“ (с по-нисък ранг, но с по-голяма заплата от експертите), та два месеца няма кой да я накара да си свър�?и работата? �?ли пък има по важна работа 😉 ?

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.