Новини от Елена » Ученик от Елена с първа награда от национален конкурс

Ученик от Елена с първа награда от национален конкурс

Стефан Цончев от кръжока по дърворезба към Общинския детски комплекс в Елена спечели първо място в Националния конкурс по народно приложно изкуство „Лазарка, мома гиздава”. Той се провежда традиционно в навечерието на Великден в Националния дворец на децата в София. Малките творци се представят с изработени приложни и обредни предмети, посветени на лазарските обичаи от всички краища на България.
Стефан е на 15 години и учи в СОУ „?ван Момчилов”, а в кръжока по живопис към Общинския детски комплекс се труди усърдно под ръководството на своя учител Мирослав Лазаров. Резбовано пано с образа на лазарка му донесе първото място в националната изява. Той получи своята награда в петък на церемонията по награждаването на отличените участници и официалното откриване на изложбата в Националния дворец на децата. Средствата за пътуването на момчето и неговата майка до столицата осигури общината в Елена.
С поощрителна награда от конкурса е още един възпитаник на кръжока по живопис – Стефан Мале?ков, който миналата година бе втори в „Лазарка, мома гиздава”.

Мария Симеонова

?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.