Новини от Елена » Атрактивно представяне на изложението „Културен туризъм”

Атрактивно представяне на изложението „Културен туризъм”

В периода 13-15 април в град Велико Търново, за осма поредна година се проведе международната борса „Културен туризъм” . В нея участие взеха 112 български изложители – общини, туристически центрове, неправителствени организации, туроператори, фирми и културни институции, а 28 бяха международните участници – от �?спания, Пол�?а, Аржентина, �?ндонезия, Гърция , ЮАР, Македония, Румъния, Хърватска, Франция.

За откриването на Международното туристическо изложение бе поканена и римска кохорта от Свищов, която включва�?е около 15 ду�?и, облечени като римски воини.

По време на тридневното изложение се проведоха и множество дискусии по проблеми, свързани с местните политики за развитие на туристическите дейности, за популяризирането на музеите и туристическите атракции.

Тази година Община Елена се представи със самостоятелен щанд, на които бяха изложени освен обектите за хранене и настаняване, обекти с културно историческо значение, сувенири, изработени от децата при общински детски комплекс, еленски специалитети – бут, филе, сливова ракия, осигурени от МСТ – гр. Елена, сирене, ка�?кавал и мляко – от „Би С�? С�? Хандел” и вино от арония – от Милко Моллов. На масата за дегустация има�?е и питка, осигурена от община Елена.

В деня на откриването на борсата щандът ни бе посетен от зам. министъра на икономиката, енергетиката и туризма �?во Маринов, зам. министъра на културата Тодор Чобанов и други официални лица, които опитаха от всички на�?и местни специалитети. За атрактивното представяне на общината съдейства Милчо Бонев, който бе отличен със специален плакет. Наградата му бе връчена по време на официалното закриване на туристическата борса в атракцион „Калоянова крепост” от Даниел Панов, управител на общинската агенция по туризъм в старата столица.

Еленският занаятчия, който е и учител по изобразително изкуство в СОУ „�?ван Момчилов”, силно впечатли многобройните посетители на международното изложение „Културен туризъм”, на което община Елена се представи с един от най-атрактивните щандове. Талантливият майстор през цялото време рисува върху дървени пана символи от на�?ия град, които подарява�?е на посетителите на щанда.

Възхитен от подаръка остана и зам.министър Тодор Чобанов, който заяви на своя колегата �?во Маринов: „Ето, така трябва да изглеждат българските сувенири – да бъдат автентични и направени от ръцете на на�?и майстори”.

Наградата на Милчо Бонев е в раздел „Занаяти” и е за активен принос в развитието на туризма.

Eвдокия Уколова – ст. експерт „ТТ”

Мария Кюпчикова – гл. Специалист „К�?ОТ”

2 коментара »

  1. eleonora nitsova написа:,

    13.06.2012 at 15:47

    Tursq gospoja Mariq Kupchikova ot grad Elena!

  2. eleonora nitsova написа:,

    13.06.2012 at 15:48

    Az sum ot plevenskoto Akushero- ginekologichno otdelenie!

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.