Новини от Елена

Лечебните заведения в областта получиха разре�?ителни за дейност

Приключи пререгистрацията на лечебните заведения в областта и те получиха разре�?ителни за дейност и определяне нивата на компетентност от Министерството на здравеопазването.
„Лечебните заведения за болнична помощ в областта с изключение на болницата в Полски Тръмбе�? се пререгистрираха”, съобщи вчера за „Борба” директорът на Регионалния център по здравеопазване в старата столица д-р Албена Ламбева.
Шансът за спасяване на здравното заведение в П. Тръмбе�? е да се пререгистрира в Специализирана болница по вътре�?ни болести с две отделения. За това обаче са необходими трима специалисти – двама лекари със специалност „Вътре�?ни болести” и още един лекар за второто отделение. Такива обаче засега в Полски Тръмбе�? няма. Затова продължава търсенето на кадри, с които да се сключи договор, за да се спаси болницата.
Разре�?ителни за дейност получиха и всички бив�?и диспансери в областта. Три лечебни заведения са с най-високото, трето ниво на компетентност. Това са МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, Специализираната болница за активно лечение по кардиология и Специализираната болница по онкология. С второ ниво са болниците и отделенията в Горна Оряховица, Свищов и Павликени.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.