Новини от Елена » Представиха нов социален проект на Община Елена

Представиха нов социален проект на Община Елена

Вчера в Елена бе�?е представен новият социален проект „Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора”. Финансирането му е от Европейския социален фонд и е на обща стойност 178 445 лв.
В срещата, ръководена от кмета Са�?о Топалов, участваха кандидати за двете социални услуги „Дома�?ен помощник” и „Социален асистент”, потребители, кметове на селата, в които ще се реализира проектът, специалисти от общинската администрация.
Община Елена като партньор предоставя офис и оборудване за социалните услуги, които са от голямо значение в условията на безработица и незавиден социален статус на немалко хора в общината.
Продължителността на проекта е 13 месеца, като януари е подготвителен, и до 25-и се набират кандидати за потребители и за тези, които ще ги обслужват. От 1 февруари за една година ще бъдат назначени по трудови договори 25 дома�?ни помощници със заплата 288 лв. и 6 социални асистенти, които ще получават 316 лв. месечно, ако работят на пълен работен ден и обслужват най-малко двама потребители. От двете услуги ще се възползват 70 ду�?и над 18-годи�?на възраст с трайни увреждания или самотно живеещи в Елена, Майско, Константин, Беброво, Каменари, Руховци, Марян и Палици.
От 10 януари работа започнаха и петима лични асистенти по друг социален проект на общината – „Подкрепа за достоен живот”.

Мария Симеонова

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.