Новини от Елена » IV детски турнир по футбол в гр. Елена

IV детски турнир по футбол в гр. Елена

На 11 и 12 юни 2016г. гр. Елена бе домакин на четвърти детски турнир по футбол в памет на състезатели и деятели на футбола, и по повод 95 години от учредяване на футболната дейност в града. Участници в турнира тази година бяха отборите на ФК „Янтра 1919“ гр. Габрово, ФК „Правец 99“ гр. Правец, Футболен клуб „Чумерна“ гр. Елена, ФК „Левски“ Карлово и ФК „Вечвой“ гр. Елена.

Турнирът бе открит от г-н Христо Захариев, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Елена и се проведе във формат, в който отборите играха всеки срещу всеки. Получиха се резултатни срещи с впечатляващи и технични изпълнения на състезатели от всички отбори. Бяха отбелязани красиви попадения от футболисти на ФК „Янтра“, „Левски“ и „Чумерна“. Най-оспорван бе двубоят между миналогодишния победител в турнира – отборът на Янтра и ФК Чумерна, който отреди  и първенеца в надпреварата. Срещата премина много динамично и  оспорвано. Тимът от Габрово поведе с красиво попадение в средата на първото полувреме, а отборът на „Чумерна“ изравни с гол от пряк свободен удар, изпълнен от Никола Хаджиев. Все пак късметът бе на страната на играчите от „Янтра“ и мачът завърши 2:1 в полза на габровци, с което те затвърдиха първенството си от миналогодишното издание.

В края на турнира, класирането придоби следния вид:

1-во място за ФК „Янтра“ Габрово, като те приключиха турнира без нито едно поражение;

2-ро място, завоюва съставът на ФК „Чумерна“ с три победи и една загуба;

3-то място за ФК „Левски“ Карлово с две победи и две загуби;

4-то „Правец 99“ с една победа и три загуби;

5-то място остана за ФК „Вечвой“ с 4 загуби.

В отбора на „Вечвой“ играха предимно най-малките и все още неопитни деца. Някой о тях за пръв път участваха в двубои провели се на голям терен. Въпреки загубите, те загатнаха, че имат качества и желание за игра. „С повече работа в тренировките през лятото ще дойдат и бъдещите победи“, смята треньорът Румен Антонов.

С индивидуални награди бяха отличени следните състезатели:

Най-добър вратар – Радостин Георгиев – ФК „Левски“ Карлово

Най-добър защитник – Никола Хаджиев – ФК „Чумерна“ Елена

Голмайстори с по пет гола – Любомир Вачев и Мартин Ширтев от ФК „Янтра“ Габрово

Най-полезен състезател – Николай Василев от ФК „Правец 99“

Купи, медали и футболни топки връчи кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев, който  закри турнира, като отправи покана към отборите за участие в следващото издание.

Радващо е, че 6 години след обновяването си, футболното игрище в близост до СОУ „Иван Момчилов“ оживя отново като прие близо 100 деца, които изиграха 12 мача на него в почивните дни.

Изказват се благодарности към организаторите, гостите, участниците в турнира и дарителите, без които добрата организация и провеждане на подобен тип състезания биха били немислими.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.