Новини от Елена » Мамят туристи с несъществуващ комплекс в Еленския балкан

Мамят туристи с несъществуващ комплекс в Еленския балкан

КОМПЛЕКС С �?МЕТО „РАЙ” СЕ ОКАЗВА КАПАН ЗА МЕРАКЛ�?�? ЗА ПОЧ�?ВКА В ЕЛЕНСК�?Я БАЛКАН, които плащат капаро за несъществуваща база. Сигнали за фал�?иви обяви в специализирани туристически сайтове са подадени от туристическия център в балканския град до администраторите на страниците. За случаи на измамени има даже проверки на Варненската прокуратура.
Една от ужилените е варненката Мария Проданова, която ре�?ила да разпусне заедно с колеги във въпросната вила, и даже пратили капаро. Когато до�?ли в балканското градче обаче, останали неприятно изненадани. На телефона, който им бил оставен за връзка, не отговарял никой.
Обявата за комплекс „Рай” е публикувана в два от най-популярните туристически сайтове, показа на�?а проверка. Телефонът за контакти се сменя регулярно. „�?зграден в духа на старата българска архитектура, комплексът наподобява типичен балкански чифлик. Състои се от жилищна сграда на три етажа и три едноетажни къщички, които образуват вътре�?ен двор”, примамва с обстановката си бутафорният комплекс. На мераклиите да го наемат се обяснява, че разполага с два тристайни апартамента, всеки от които обзаведен с мека мебел, джакузи и климатик, и с кабелна телевизия и интернет. Първият етаж на сградата пък бил битова механа с над 55 места, със зимна и лятна градина. Камината, ниските миндери, както и стенописите в зимната част на механата внасят уют и топла семейна атмосфера през дългите зимни месеци, обещават мнимите собственици и допълват в сайта си, че имало и вън�?но барбекю, зидани че�?ми и пещи, малките мостчета над живописната Суха река, които поддържали самобитния характер и стил на този уникален комплекс.
Според представители на туристически агенции офертите като тази само за Еленския балкан, Велико Търново и околността са над 40.
Започнали да се появяват в началото на септември, когато повечето хора се сещат за новогоди�?ни резервации.
Администраторите на сайтовете, в които са публикувани пък, се оправдават, че при тях офертите пристигат в готов вид и се публикуват като обяви.
А Къща за гости „Рай” все пак съществува, но тя се намира не в Елена, а в отдалеченото до язовир „Йовковци” село Палици. „�?маме подобна вила, в нея идват гости, макар че не съм се запознавала със собственика”, коментира кметицата на Палици Ана Атанасова.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.