Новини от Елена

700 бали сено и покрив изгоряха в �?лаков рът

Пожар унищожи напълно покрива на складова постройка и унищожи голямо количество земеделска продукция в еленското село �?лаков рът.
Около 14 ч. в неделя пламъци обхванали стара спомагателна постройка в двора на някога�?ното ТКЗС. От няколко години тя била частна собственост и се ползвала за склад, като имало и помещения за дома�?ни животни. Преди месец познат на собственика прибрал в нея голямо количество бали сено. След като жители на селото видели пламъците, незабавно подали сигнал в РС “ПБЗН” в Елена и до пристигането на пожарникарите се захванали сами да гасят огъня и да спасяват каквото могат от складираната продукция.
Благодарение на бързите им действия са изведени и спасени десет крави. �?знесени са и около 500 килограма зърнен фураж. Огънят обаче е унищожил напълно 700 бали сено, както и 700 квадратни метра покривна конструкция. По думите на кмета на селото Йордан Йорданов самият покрив не бил в добро състояние и рухнал бързо, след като пожарът избухнал. На мястото пристигнал един противопожарен автомобил с огнеборци, които успели да поту�?ат огъня и да предотвратят пренасянето му върху други постройки в същия двор. Все още не е ясна причината за пожара, а по случая се води разследване.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.