Новини от Елена » Полиция и прокуратура в акция за кражба на вода

Полиция и прокуратура в акция за кражба на вода

Полиция и прокуратура започнаха проверка срещу варненския бизнесмен Володя Дамянов и сина му Борислав за кражба на вода в големи размери. От септември м.г. до сега къщата за гости на Дамянови във Блъсковци три пъти неправомерно е включвана към водопровода на селото.
Сагата с Дамянови започва на 30 юни 2010 г., когато комисия на “ВиК йовковци” засякла водомера на къщата за гости и отчела показание 1116 куб.м. На уреда е била поставена оловна пломба № 08405.
Месец по-късно от дружеството установяват, че пломбата е сменена, а водомерът е превъртян с 472 кубика, каза инж. Николай Владков, главен инженер на “ВиК йовковци”.
На 17 септември м.г. водата на къщата за гости в Блъсковци била спряна от улицата. На два пъти след това от ВиК установили, че имотът отново е вързан към уличния водопровод. В имота няма водомер, това категорично е кражба на вода, заявиха от “ВиК йовковци”. Съседи разказаха, че до вчера цяла седмица в къщата на Дамянови е имало туристи.
Вчера при поредното прекъсване на водоподаването присъства дознател и полицай от РПУ – Елена. За незаконното включване към мрежата имаме право да съставим акт и да начислим вода за 12 месеца назад, в случая по 86 куб.м на месец, обясни инж. Владков. При самоволните прикачвания има опасност при авария да се замърси мрежата на селото, обясниха от дружество. За прекъсване на незаконното свързване от ВиК похарчиха вчера близо 500 лева, колкото средно струва отстраняването на една авария по мрежата. Вчера в РПУ – Елена бе�?е образувано дознание срещу неизвестен извър�?ител.
Потърсен за коментар, Володя Дамянов каза пред “Янтра ДНЕС”, че не е уведомен писмено от ВиК, че ще му спират водата. Нямам законен протокол, че ще ме откачат, как тогава бих могъл незаконно да се прикача към водопровода, коментира бизнесменът. Може техен служител да го е направил. Като му дам 20-30-100 лева ще ме свърже отново, каза Дамянов. Къщата ми има водомер, те са го слагали – законен и пломбиран. ВиК ми начислява сметка по 1000 лева за вода, а сметката на цялото село общо е по-малко, коментира Володя Дамянов.
Варненският бизнесмен не бе�?е притеснен, че са му срязали водопровода. Къщата за гости приема туристи, установи “Янтра ДНЕС”.
Десетина години този човек ни опъва нервите, заявиха от водоснабдителното дружество в Елена. Когато преди години Дамянов продал цеха си за дърводобив и дървообработка, имал неплатена вода за над 1200 лева. С него се е занимавала Районната прокуратура в Елена.

С полиция вчера от “ВиК Йовковци” срязаха незаконното свързване към водопровода на къщата за гости на варненски бизнесмен в село Блъсковци.

�?зточник Янтра Днес

2 коментара »

 1. Стрезов написа:,

  02.08.2011 at 17:58

  За милиони – няма закони.
  За коко�?ка – няма про�?ка.

 2. почивка бали написа:,

  14.05.2013 at 15:13

  Не бях чула, че Блъсковци е била спряна от улицата.При това цели два пъти след това от ВиК установили, че имотът отново е вързан към уличния водопровод.Това е пълна анархия в на�?ата страна, как е възможно….“ В имота няма водомер, това категорично е кражба на вода, заявиха от “ВиК йовковци”….“ всеки си прави каквото поиска краде без да пита, поеже знае че няма да има никакви последици, интересно ми е след като са хванали подобна кражба какво е станало с човека, който е отговорен за това,…….най вероятно е платил глоба от 300 лева и сега си живее живота другаде пак на чужд гръб.За пари е способен човек на всичко.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.