Новини от Елена

Пламен Минчев донесе сребро за “Дан Колов” (Елена) от �?ампионата на България за кадети

Сребърен медал от Държавното първенство по свободна борба за кадети, проведено в Бургас, спечели Пламен Минчев от еленския клуб “Дан Колов”. В надпреварата в зала "Бойчо Брънзов" стартираха 185 състезатели от 30 клуба. Възпитаникът на треньора Недялко Петров започна битката за отличията в категория до 58 килограма с победа с 2:1 точки над Стойко Петров от Варна. След това Минчев ту�?ира последователно трима съперници – Мирослав Караджов от Търговище, Рира Ризов от Лозница и Кръстьо Кръстев от Бургас, и стигна до финала. Там негов съперник бе несменяемият �?ампион в категорията – Ахмед Али от “Левски Спартак”.
“Али е от Разград, независимо че се бори за столичния клуб. Откакто се е захванал с на�?ия спорт, не е пропуснал �?ампионат, без да вземе златния медал. Пламен започна добре срещу него и му взе точка. След това Али успя да си върне точката и се стигна до партер. Там вече Минчев не можа да му противодейства и след сърма бе ту�?иран”, разказа Недялко Петров.
Другата му надежда за медал – двукратният републикански първенец Росен Боев, не успя да се възстанови от травми и въпреки че стартира, загуби от третия в крайното подреждане в категория до 76 килограма и остана без отличие.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.