Новини от Елена » Еленски джудисти спечелиха пет медала

Еленски джудисти спечелиха пет медала

Наскоро в Троян се проведе национален турнир по джудо за момичета и момчета и юно�?и и девойки млад�?а възраст, в който взеха участие 222 състезатели от 13 клуба в страната.
�? този път еленският клуб „�?пон 87” с треньор �?ван Мирянов не изневери на традицията и с отличната си подготовка джудистите спечелиха пет медала.
Отново непобедим при юно�?ите в категория до 46 кг бе�?е Николай Кисьов, който наскоро стана олимпийски вице�?ампион при децата.
В тази възрастова група, но в категория до 42 кг, Милен Йорданов спечели в Троян второ място. Момчетата от „�?пон 87” завоюваха три медала – Марио Дянков сребърен в категория до 46 кг и бронзови – Йордан Мирянов /кат. до 38 кг/ и �?велин Карачоров /кат. до 34 кг/, Мирослав Тодоров остана пети.
Организаторите на турнира дадоха възможност за участие и на деца от подготвителните групи. Най-малките от еленския клуб показаха потенциал и се наредиха на пето място в своите категории, макар че имат тренировки едва от три месеца и е първото им участие на турнир. Божидар Димитров е по-голям, докато Тихомир Димитров, Владислав Петров и Валентин Христов са в детската градина.

Мария Симеонова

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.