Новини от Елена

Всички лечебни заведения в областта подадоха разре�?ителни за дейност

Всички лечебни заведения във Великотърновска област вече подадоха разре�?ителни за дейност, съобщи вчера за „Борба” главният секретар на Регионалния център по здравеопазване в старата столица инж. Виолина Енева. До края на 2010 година приключи оформянето на огромната документация. �?нспектори от РЦЗ направиха проверки в болниците и бив�?ите диспансери.
Според информация от Министерство на здравеопазването част от документите на лечебните заведения вече са в процес на обработка.
По принцип болниците подлежат на разре�?ителен режим за ползване от една страна по закона за устройство на територията, а от друга – разре�?ение за дейност и акредитация по закона за лечебните заведения. На базата на тези разре�?ителни ще се определят и нивата на компетентност на лечебните заведения в областта, за които „Борба” вече писа.
„Работата бе�?е обемна, тъй като няколко пъти по време на оформянето на документацията и проверките се сменяха медицинските стандарти”, обясни Виолина Енева. Въпреки кратките срокове документите са оформени навреме и всичко е готово.
Сред критериите за разре�?аване на дейност и определяне нивото на компетентност са базата за дейност на болницата, апаратурата и консумативите, които има в нея, специалистите и квалификацията им, както и организацията на дейността. Посочват се и броят на лекарите със специалност и работещите по трудови договори.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.