Новини от Елена

Световен и европейски �?ампион гостуваха на еленските борци

“На тепиха по Коледа стават чудеса” – това си повтаряха еленските състезатели по свободна борба, когато в залата по борба по време на тренировка се появиха световният �?ампион Михаил Ганев и европейският първенец и бронзов медалист от световните първенства Георги Янчев. Гостуването на Ми�?о Ганев в Елена бе 24 ч. преди инцидента в Габрово, при който световният първенец бе наръган с нож в габровска дискотека, опитвайки се да разтърве биещи се.
Най-младите състезатели бързаха де се докоснат и да се снимат с тях като с дядо Коледа. Посещението на двамата �?ампиони, прославили България на европейския и световния тепих, бе по покана на ръководството на КБ “Дан Колов” (Елена). Залата по борба в балканския град бе�?е препълнена с родители и фенове. След тренировката се проведе импровизирана пресконференция, на която двамата �?ампиони споделиха интересни преживявания от своя спортен път.
Михаил Ганев и Георги Янчев поздравиха десетте най-добри спортисти на град Елена и им пожелаха новата 2011 година да бъде година с много медали и без контузии.
“Няма�?е как да не се развълнуват младите състезатели, когато подобни пожелания бяха направени от борци, благодарение на които целият свят е слу�?ал на крака националния химн на страната. Борбата е спорт, благодарение на когото България е популярна по целия свят. За съжаление борците ни са по-популярни в чужбина, отколкото у нас. Треньорите, ръководствата на клубовете по борба и медиите сме им длъжни в това отно�?ение. Трябва по-често да им осигуряваме присъствие в обществения живот”, сподели президентът на клуб “Дан Колов” Недялко Петров.
Празненството завър�?и в хотел в града, където двамата дядо Коледовци подариха празнична торта на целия отбор по борба.
Вчера Недялко Петров пътува до Габрово заедно с многократния първенец на страната от Елена Стефан Бонев, за да посетят в болницата Ми�?о Ганев.
“Ми�?о е изключително позитивен човек. Въпреки че физически е много силен, той е кротък и не проявява агресия, освен на тепиха. Проблемът е, че се е намесил, за да разтърве две компании с надеждата, че ще респектира въпросния извър�?ител, който се е заяждал с хората. Виждате какво му се случи в желанието да помогне”, сподели Бонев, който се състезава в Бундеслигата.
Тази година обществеността на град Елена стана свидетел на празненството по случай световната титла на Михаил Ганев. По този повод в града гостуваха ръководителите на Федерацията по борба в лицето на президента Валентин Йорданов, генералният секретар Валентин Савов, треньорът Симеон Щерев, световната �?ампионка Станка Златева и др.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.