Новини от Елена » 13 бебета се родиха по Коледните празници

13 бебета се родиха по Коледните празници

13 бебета се родиха по Коледа в областта. Момчетата водят убедително с 9 срещу 4 момичета. Ражданията са минали успе�?но и новородените и майките им се чувстват добре, съобщиха дежурните гинеколози от родилните отделения на болниците във В. Търново, Г. Оряховица, Павликени и Свищов.
С най-много бебета е областната болница. По две бебета са се родили на 24, 25 и 26 декември, пет от тях са момчета. Тази Коледа Г. Оряховица е на второ място с пет новородени, три от които са момчета. С едно момченце и едно момиченце могат да се похвалят съответно Свищов и Павликени. Но пък и двете са родени на 25 декември. �?наче 5 бебета са проплакали в коледната нощ.
За пръв път от десетилетия през коледните празници деца не се родиха в П. Тръмбе�? и Елена. Преди време там всяка година изплакваха над 150 бебета. Причината е, че в П. Тръмбе�? от началото на тази година вече няма болница и жените раждат най-често в Г. Оряховица или В. Търново. Закрито е и родилното отделение в общинската болница в Елена. Там през 2009 г. се родиха само 45 бебета. Сега родилките от балкана търсят медицинска помощ най-вече в старата столица или Г. Оряховица.
М.г. в областта проплакаха около 2000 бебета. С най-много раждания – 828, бе горнооряховската болница.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.