Новини от Елена

Кметът на Елена Са?о Топалов с две награди

Кметът на Елена Са?о Топалов е номиниран за високи резултати в съвместната дейност със Синдиката на българските учители през 2010 година. Той получи отличие от Европейския синдикален комитет по образование в Четвъртия национален конкурс на учителския синдикат в категорията „Кмет – най-добър социален партньор”.
Служебен ангажимент възпрепятства участието на еленския градоначалник на церемонията по награждаването в парк-хотел „Москва”, на която са присъствали председателят на СБУ Янка Такева, генералният секретар на Европейския синдикален комитет по образование Мартин Ромер, министърът на образованието Сергей ?гнатов, областни управители, кметове на общини, синдикалисти.
Кметът Са?о Топалов приема отличието като признание за съвместната работа на всички местни институции, ангажирани с образованието, което е приоритет в общинската политика. Чрез ползотворен социален диалог са постигнати добри резултати в качеството на обучение и условията на труд в училищата. Три от тях се утвърдиха като средищни, а общината осигурява ежедневен транспорт на 128 ученици по ?ест направления от разпръснатите в Еленския балкан села. Общината запази и детския комплекс, в който развиват таланти в извънкласни форми над 125 деца.
На същия ден, 10 декември, и в същия час, но в резиденция „Бояна”, Българската федерация по мотоциклетизъм награди призьорите от Европейската купа, ?зточноевропейския и Националния ?ампионат по мотоциклетизъм за 2010 г., фирми, общини и деятели, допринесли за развитието на мотоциклетния спорт.
Община Елена получи награда за приноса си за реализирането на спортния календар на федерацията. За трета поредна година градът е домакин на кръг от републиканския ?ампионат на възстановения мотополигон.

honorydiploma moto

Мария Симеонова

?зточник вестник Борба

3 коментара »

 1. Гого написа:,

  15.12.2010 at 21:36

  Че какъв принос толкова има?
  Един общински КТД не е подписал, а т.н. „общинска образователна политика“ е трагикомична.

 2. Xa... написа:,

  15.12.2010 at 22:57

  Да връчат наградата в сградата на училщето, когато навън е -15 и духа вятър, като замерят температурата в общината и в училището. Стига бе, в златари?ко училищата са санирани от години, как се учи при такива условия. Нали тези деца с пристигащите автобуси са станали в 5 часа сутринта и ще се приберат в 5 вечерта.

 3. жител написа:,

  30.12.2010 at 17:00

  Да го бяха наградили и за доброто му управление на града и за развитието на световната икономика.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.