Новини от Елена

Кметът на Елена Са�?о Топалов с две награди

Кметът на Елена Са�?о Топалов е номиниран за високи резултати в съвместната дейност със Синдиката на българските учители през 2010 година. Той получи отличие от Европейския синдикален комитет по образование в Четвъртия национален конкурс на учителския синдикат в категорията „Кмет – най-добър социален партньор”.
Служебен ангажимент възпрепятства участието на еленския градоначалник на церемонията по награждаването в парк-хотел „Москва”, на която са присъствали председателят на СБУ Янка Такева, генералният секретар на Европейския синдикален комитет по образование Мартин Ромер, министърът на образованието Сергей �?гнатов, областни управители, кметове на общини, синдикалисти.
Кметът Са�?о Топалов приема отличието като признание за съвместната работа на всички местни институции, ангажирани с образованието, което е приоритет в общинската политика. Чрез ползотворен социален диалог са постигнати добри резултати в качеството на обучение и условията на труд в училищата. Три от тях се утвърдиха като средищни, а общината осигурява ежедневен транспорт на 128 ученици по �?ест направления от разпръснатите в Еленския балкан села. Общината запази и детския комплекс, в който развиват таланти в извънкласни форми над 125 деца.
На същия ден, 10 декември, и в същия час, но в резиденция „Бояна”, Българската федерация по мотоциклетизъм награди призьорите от Европейската купа, �?зточноевропейския и Националния �?ампионат по мотоциклетизъм за 2010 г., фирми, общини и деятели, допринесли за развитието на мотоциклетния спорт.
Община Елена получи награда за приноса си за реализирането на спортния календар на федерацията. За трета поредна година градът е домакин на кръг от републиканския �?ампионат на възстановения мотополигон.

honorydiploma moto

Мария Симеонова

�?зточник вестник Борба

3 коментара »

 1. Гого написа:,

  15.12.2010 at 21:36

  Че какъв принос толкова има?
  Един общински КТД не е подписал, а т.н. „общинска образователна политика“ е трагикомична.

 2. Xa... написа:,

  15.12.2010 at 22:57

  Да връчат наградата в сградата на училщето, когато навън е -15 и духа вятър, като замерят температурата в общината и в училището. Стига бе, в златари�?ко училищата са санирани от години, как се учи при такива условия. Нали тези деца с пристигащите автобуси са станали в 5 часа сутринта и ще се приберат в 5 вечерта.

 3. жител написа:,

  30.12.2010 at 17:00

  Да го бяха наградили и за доброто му управление на града и за развитието на световната икономика.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.