Новини от Елена » Започват проверки за незаконни постройки край язовирите

Започват проверки за незаконни постройки край язовирите

Районите около три язовира ще бъдат проверени за незаконни постройки, съобщи директорът на Регионалната екоинспекция във Велико Търново инж. Елена Григорова. Това са язовирите „Александър Стамболийски" и „Йовковци" във Великотърновска област и язовир „Смирненски" в Габровска област. Те ще бъдат проверени от съвместни екипи на Регионалната екоинспекция, Регионалната дирекция за национален строителен контрол и Басейнова дирекция.

Проверки на язовирите за питейна вода ще бъдат извър�?ени в цялата страна по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и министъра на околната среда и води Нона Караджова.

От днес до края на седмицата за незаконни постройки ще бъде проверен язовир „Смирненски", където в 50 метровата зона на язовира има незаконно построени хотел и фамилни къщи, каза още Елена Григорова. �?нспекторите ще проверяват и за незаконно ползване на вода от язовирите, за изливане на отпадни води в тях, както и за нерегламентирани сметища и ограждения. Чуйте повече от Елена Григорова в прикачения звуков файл.

�?зточник DarikNews

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.