Новини от Елена

Елена има световна �?ампионка по самбо, Калина Стефанова взе титлата в Та�?кент

Почетната гражданка на Елена- Калина Стефанова стана световна �?ампионка по самбо на първенство на Планетата за жени и мъже в Та�?кент. Титлата е най- големия успех в кариерата на възпитаничката на треньора �?ван Мирянов. През този сезон тя взе бронз на Европейския �?ампионат за жени в Минск, също в категория до 56 килограма.

През миналия студентката в Национална спортна академия завоюва два сребърни медала от европейско и световно първенство при девойки до 20 години.

В колекцията си младата джудистка има и европейско злато за девойки от 2008 г. Калина Стефанова тренира джудо от трети клас в спортен клуб "�?пон- 87" (Елена). Бързо става национална състезателка по джудо и самбо и в продължение на години е несменяема републиканска �?ампионка във всички възрастови групи. Заради силните си изяви на татамито бе обявена за почетната гражданка на Елена.

Общо седем медала спечелиха българските националите в Та�?кент и в отборното класиране при жените България е втора, след Русия.

�?зточник DarikNews

1 коментар »

 1. Тихомир Кузманов написа:,

  11.11.2010 at 19:45

  Честито на на�?ето момиче.Голямата упоритост,трудолюбие и вроден талант я изкачиха на този връх.Пожелавам и да продължи все така усърдно с тренировките и в най-скоро време да стане Олимпийски �?амрион.
  Тя го може!
  Бъди здрава и с по-малко контузии.
  Успех Калина!

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.