Новини от Елена » В Раевци общинари и бизнесмени сами си асфалтират пътищата

В Раевци общинари и бизнесмени сами си асфалтират пътищата

�?нициативен комитет събира 70 хил. лв. за ремонт на селски улици и канавки
Обитатели на еленско село не дочакаха неволята, а събраха пари помежду си, за да си асфалтират улиците и да почистят канавките.
Безпрецедентният случай се разиграва в момента в Раевци, което се намира точно на брега на язовир „Йовковци”. Населеното място е едно от най-красивите у нас, но е с изключително окаяна инфраструктура.
„Чакахме, чакахме държавата или общината да направят нещо, писахме жалби и сигнали, правихме подписки, но като разбрахме, че няма да стане, се организирахме сами”, разказа Гани Пантилеев. Той е действащ общински съветник във великотърновския местен парламент. От три години насам му писнало да оправя разкривени джанти и да сменя гуми, след като се върне от вилата си в Раевци.
Негов съсед пък е заместник-кметът на В. Търново Йордан Грозданов. На него също му е до болка ясна безизходицата, свързана с осигуряването на средствата, и вместо да се главоболи повече, предпочел да подкрепи инициативата.
Заради асфалтирането на улиците е сформиран граждански инициативен комитет.
В Раевци има 20 постоянни жители и поне още 40 човека, които използват имотите си в района като вили или втори дом. За щастие сред тях има и редица бизнесмени като горнооряховчанина Венци Стоев, за да бъде подкрепено и финансово начинанието.
В МОМЕНТА В РАЕВЦ�? �?ЗЦЯЛО С ЧАСТН�? СРЕДСТВА СЕ �?ЗЧ�?СТВАТ ВС�?ЧК�? КАНАВК�? �? СЕ СЛАГАТ ОТВОДН�?ТЕЛН�? ТРЪБ�?. Живущите са си наели техника, която не спира да работи.
„�?маме разре�?ение от общината, всичко си е съвсем законно. Не намирам за нормално, след като плащаме толкова данъци и такси и сме инвестирали, и облагородили района, да си правим пътища и канали сами, но за жалост такава е ситуацията у нас”, обобщава Пантилеев.
Всеки момент ще започне и полагането на асфалта в цялото село. Улицата, която ще се ремонтира, е около километър и половина. За направата й са необходими 50 хил. лв., които се събират, за да се оправи трасето преди есента.

�?зточник вестник Борба

1 коментар »

  1. Гого написа:,

    10.09.2010 at 21:09

    Както е казал г-н Балкански: „�?мал си бол пари – платил си.“
    Това не са „потени“ пари.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.