Новини от Елена

Болниците в Елена и Полски Тръмбе�? стават стационари за долекуване

Болниците в Елена и Полски Тръмбе�? стават лечебни заведения за долекуване и продължително лечение.
„Ръководствата на стационарите вече са подали заявления до Министерството на здравеопазването, с които са заявили желанието си да се преструктурират”, каза вчера за „Борба” главният секретар на Регионалния център по здравеопазване в старата столица инж. Виолина Енева.
Срокът за подаване на писмено желание от страна на управителите на лечебните заведения бе до края на септември. Болниците ще участват в проект и се очакват изисквания от здравното ведомство за по-нататъ�?ни действия.
Специални нови изисквания вероятно ще има и за домовете за социални грижи и диспансерите. Преди броени дни диспансерите като структури преустановиха официално дейността си. На последното заседание на Общинския съвет в старата столица те бяха пререгистрирани според новите изисквания.
След последните промени в закона става ясно, че един от вариантите за двете болници в областта е да останат лечебни заведения за активно лечение, но със структури за долекуване. Тепърва обаче ще се изясни дали ще бъде взето подобно ре�?ение, коментира още Енева.
Проблем все още има за болницата в Полски Тръмбе�?, която междувременно трябва да регистрира нов управител и да се сформира екип от специалисти.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.