Новини от Елена

Болниците в Елена и Полски Тръмбе? стават стационари за долекуване

Болниците в Елена и Полски Тръмбе? стават лечебни заведения за долекуване и продължително лечение.
„Ръководствата на стационарите вече са подали заявления до Министерството на здравеопазването, с които са заявили желанието си да се преструктурират”, каза вчера за „Борба” главният секретар на Регионалния център по здравеопазване в старата столица инж. Виолина Енева.
Срокът за подаване на писмено желание от страна на управителите на лечебните заведения бе до края на септември. Болниците ще участват в проект и се очакват изисквания от здравното ведомство за по-нататъ?ни действия.
Специални нови изисквания вероятно ще има и за домовете за социални грижи и диспансерите. Преди броени дни диспансерите като структури преустановиха официално дейността си. На последното заседание на Общинския съвет в старата столица те бяха пререгистрирани според новите изисквания.
След последните промени в закона става ясно, че един от вариантите за двете болници в областта е да останат лечебни заведения за активно лечение, но със структури за долекуване. Тепърва обаче ще се изясни дали ще бъде взето подобно ре?ение, коментира още Енева.
Проблем все още има за болницата в Полски Тръмбе?, която междувременно трябва да регистрира нов управител и да се сформира екип от специалисти.

?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.