Новини от Елена

Започна вторият тран�? от раздаването на храни на БЧК

Във Великотърновска област стартира вторият тран�? от храните на БЧК, съобщиха от областното ръководство на организацията. Продуктите вече са по места и започна тяхното раздаване. �?зключение прави само В. Търново, където кампанията тръгва от 30 август.
По 16,5 кг с продукти ще получи всеки правоимащ, затова от БЧК апелират хората да си носят по-големи чанти, а възрастните да си намерят помагачи. Осигурени са по 5 кг бра�?но, 6 кг ориз, 1 кг захар, 2 кг кус-кус, 2 кг спагети и 400 г бисквити. През втория тран�? бра�?ното е нов продукт, уточниха от БЧК.
9453-ма са правоимащите на храните, осигурени от интервенционните запаси на ЕС. Това са социално слаби граждани, които получават помощи за отопление. През първия тран�? обаче не всички са се явили в определените пунктове и има останали продукти. Най-много са пропуските във В. Търново, където 300 ду�?и не са получили храните. От БЧК обясниха, че няма проблем, тези 300 ду�?и, макар и пропуснали първия тран�?, имат право на продуктите от второто раздаване.
Всеки може да получи храните, като представи личната си карта. Ако човек не може сам да отиде на пункта, то той може да упълномощи друг, но с нотариално заверено пълномощно. За целта в областта са обособени над 190 пункта.
Вторият тран�? приключва на 8 септември, припомнят от БЧК. �?ма и трети тран�? с хранителни продукти. Той започва на 18 октомври и трябва да свър�?и на 12 ноември. Програмата се изпълнява за трета година, през 2009-а в областта пристигнаха над 300 т храни. Тези, които останаха, бяха раздадени на социални домове и болници.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.