Новини от Елена » Наталия Димитрова не стигна до финал на световното по ориентиране

Наталия Димитрова не стигна до финал на световното по ориентиране

Най-добрата действаща състезателка по ориентиране Наталия Димитрова приключи участието си в 27-ото световно първенство за мъже и жени, което се провежда в Трондхайм (Норвегия). 29-годи?ната еленчанка, която за ?ести път стартира в ?ампионат на планетата, не успя да се класира за финалите в трите дисциплини.
Най-близо до продължаване борбата за медалите бе в най-тежката дистанция – дългата, с дължина 5.7 км. В квалификациите Наталия завър?и на седемнадесето място с време 57,16 мин., докато напред продължават само първите 15 в групата.
В квалификациите на спринт (на 2,4 км) почетната гражданка на Елена е 26-та, на средна дистанция на 3,09 км фини?ира 22-а.
Другата българка ?лиана Шандуркова стигна до финал на дълга и средна дистанция, класирайки се съответно на 14-о и 15-о място в квалификациите. През тази година габровската ориентировачка се състезава за първия състав на един от водещите клубове в света – норвежкия “Халден”.
Наталия Димитрова взе дейно участие в изработването на вкусна торта, с която националите ни отпразнуваха на 9 август 26-ия рожден ден на ?лиана Шандуркова.

?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.