Новини от Елена » МЗ пита общинските болници дали ще се реформират

МЗ пита общинските болници дали ще се реформират

Здравното министерство пита общинските болници (МБАЛ) за активно лечение дали искат да се преструктурират в лечебни заведения за долекуване и продължително лечение. Ведомството е дало срок до една седмица от вчера, през което време стационарите трябва да уведомят министерството, за разработени предложения за финансиране от ОП “Регионално развитие 2007-2013 г.”. За общинските болници са определени 140 млн. лв. за модернизиране и реформиране.
Две са вероятните болници в областта, които ще се възползват от безвъзмездното финансиране. Това са стационарите в П. Тръмбе�? и Елена. В първия град стационарът фалира, тъй като лечебното заведение не можа да изпълни новите условия, които РЗОК наложи, за да сключи договор.
В Елена болницата едва крета, но още не е затворена. Там едно след друго се затварят отделения, ясно е, че спасителният вариант е тя да се реформира в стационар за долекуване и продължително лечение. Още повече че в бив�?ето хирургично отделение вече работи модерен хоспис, който стартира чрез европейски проект за финансиране.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.