Новини от Елена » 32 отбора ще участват в новото футболно първенство в областта

32 отбора ще участват в новото футболно първенство в областта

Пълно съдействие обещаха от полицията, побойниците по стадионите ще бъдат пращани на съд
32 отбора ще участват в новото футболно първенство на област В. Търново. Вчера в хотел “Етър” бе изтеглен жребият за първия кръг в областната и регионалната групи. Преди началото му председателят на Зоналния съвет Георги Велинов благодари на ръководителите на клубовете за работата им и заяви, че е изключително доволен, че с всяка изминала година присъстващите стават все повече. На срещата бяха главен инспектор Стефан Николов и колегата му Йосиф Павлов, служители на “Охранителна полиция” към Областната дирекция на МВР. Николов обясни, че един полицай ще струва на отбора домакин 32 лева на футболна среща, или по 16 лв. на час. Той предостави на ръководителите номера на мобилния си телефон и ги посъветва в случай на проблеми по стадионите да му звънят на него или на телефони 112 и 166 и да искат съдействие. Стефан Николов предупреди, че нару?ителите ще бъдат издирвани и предавани на правосъдието, независимо дали на мачовете е имало полиция. Другите варианти за охрана на двубоите са частни и общинска охранители или стюарди, назначени от кмета на населеното място и председателя на клуба, които предварително подписват декларации, че поемат отговорността за сигурността на длъжностните лица и гостуващите тимове.
Областната група бе разделена на ?зточна и Западна, както бе и през миналата година. Всички отбори приеха това ре?ение като положително, тъй като им спестява средства. От Лесичери и Сухиндол предложиха да се играят три полусезона, но другите не се съгласиха заради финансово обременяване. Първенството на западната “А” група започва на 11 и 12 септември със срещите: „Удар” (Бяла черква) – ФК „Павликени”, „Земеделец-Елит” (Козловец) – „Янтра” (Полски Тръмбе?), „Атлетик” (Свищов) – „Бъдеще” (Бутово), ЦеСеКа (Лесичери) – „Стрела” (Оре?), „Вихър” (Раданово) – „Бенковски” (Българско Сливово) и „?згрев (Царевец) – „Лозен” (Сухиндол). ?зточната група стартира седмица по-късно с двубоите: „Лозен” – „Ботев” (Златарица), „Вихър” (Добри дял) – „Бали” (Дебелец), „Росица” (Поликраище) – „Янтра” (Драганово), ФК „Килифарево” – „Левски” (Лясковец) и „Левски” (Стражица) – „Чумерна” (Елена). Новаци в на?ата Четвърта дивизия са ФК „Павликени” и „Вихър” (Добри дял), от участие се отказва „Аякс” (Оре?).
На 18 септември тръгва “Б” регионална група. В нея има три нови отбора от селата Ресен, Масларево и Петко Каравелово. ?ма?е вариант и за 11-и тим, този от Градище, но с гласуване бе отхвърлено включването му. Причината е, че селото, макар и само на три километра от Бутово, е в Плевенска област. В същото време отстои на 120 км от Константин, Козаревец и други села от региона и деятелите не искаха да влизат в допълнителни транспортни разходи и да има почиващ отбор всеки кръг. В тази група първите мачове са: „Ураган” (Патре?) – ФК „Долна Оряховица”, ФК „Първомайци” – „Удар” (Петко Каравелово), „Владислав” (Джулюница) – „Спортист” (Козаревец), „Стрела” (Обединение) – „Рудановски-1922” (Константин) и „Масларево” – „Ресен”.

?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.