Новини от Елена » С палаткови лагери, нови такъми и много настроение се открива новият риболовен сезон

С палаткови лагери, нови такъми и много настроение се открива новият риболовен сезон

За гилдията на риболовците дне�?ният ден е специален – истински празник, който ще бъде отбелязан подобаващо, както трябва да се открие нов сезон. Всъщност подготовката започна доста отдавна. Новите такъми и късметлийските местенца бяха набелязани още през май, когато всички очакваха, че забраната ще падне в края на месеца. Да, обаче после дойде новата заповед на министъра на земеделието и храните, който попари мераците с още десет дни – до 11 юни.
Палатковите лагери вече са разположени. Най-голям интерес в регионален план се очаква при големите язовири „Ал. Стамболийски” и „Йовковци”. Рибарите са се настроили да изкарат няколко чудесни почивни дни край водата. Там ще посрещнат и Световното първенство по футбол. Някои обещават печени агънца, а други са се снабдили с телевизори и сателитни чинии в палатките, за да не пропуснат футболните забавления. Бирата, която пък се охлажда още отсега, е в проми�?лени количества.
В региона няма официално организирано откриване, всеки сам е ре�?ил нещо за компанията си, обясни �?ефът на Териториалното поделение на Агенцията по рибарство и аквакултури Вилиян Флоров. От петък контролният орган ще обиколи водоемите и ще съблюдава за нару�?ения. Самият риболовен �?еф също планира да опъне въдица през идните дни някъде край Ветринци.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.