Новини от Елена » 8 отбора в спор за купата “Кока-Кола”

8 отбора в спор за купата “Кока-Кола”

Осем отбора от региона ще спорят за купата “Кока-Кола” в традиционния детски турнир по футбол. За осма поредна година сред градовете домакини е и Велико Търново, като организатор е Асоциацията на българските футболисти, а съорганизатори – Община В. Търново, която предоставя базата, и ЗС на БФС, осигуряващ съдиите.
“Броят на турнирите бе намален от 10 на 6 заради кризата и бе много трудно да изберем градовете. Организацията на повечето места е отлична, затова фирмата, обслужваща спонсора, гледа�?е медийното отразяване и се оказа, че по този показател В. Търново е с най-висок коефициент. Затова благодаря на вас, медиите”, заяви на пресконференцията вчера ген. секретар на АБФ Георги Бойчев.
“Този турнир стана емблематичен, желаещите да участват са много. В тази криза условията са окаяни, а за децата у нас се сещаме само на 1 юни. Няма толкова изоставени деца, като в България. Грижата за децата днес е грижа за бъдещето на нацията, но у нас малко хора го разбират”, коментира Георги Велинов.
“Турнирът е едно от най-хубавите неща в на�?ия град, за отборите той е празник. Желаещите бяха много, избрахме 8 отбора. За първи път надпреварата ще се проведе на стадион “�?вайло”, тимовете ще са по 11 ду�?и”, съобщи Страцимир Тинчев.
В група “А” са “Локомотив” (ГО), “Етър”, “Академик” и “Павликени”, а в група “Б” – “Етър 1924”, “Чумерна”, “Левски” (Стражица) и “Аркус” (Лясковец). В групата всеки тим ще играе само по два мача, затова няма да има равенства, а победителят ще се определя с дузпи. Мачовете започват в петък от 14.15 ч. до вечерта, а в събота от 9.00 ч. се играе за 7-8 място, после за 5-6 и 3-4, а финалът е от 11.45 ч., след който е и награждаването.
Освен купата “Кока-Кола” за победителя, по традиция всички отбори ще получат от спонсорите пълна екипировка, топки, а ще има и индивидуални награди за най-добър вратар, защитник, полузащитник, нападател, голмайстор, футболист № 1, най-техничен футболист, най-полезен състезател и най-добър треньор. Турнирът е за деца, родени след 1 януари 1997 г.
Програмата “Децата и футбола” обхваща близо 5000 деца годи�?но, съобщи още Георги Бойчев.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.