Новини от Елена » Закон за управление на етажната собственост – провеждане на общи събрания, избор на управителни органи – в срок до 30 юни 2010 г.

Закон за управление на етажната собственост – провеждане на общи събрания, избор на управителни органи – в срок до 30 юни 2010 г.

Във връзка със Закона за управление на етажната собственост и Наредба № 3 за създаване и поддържане на публичен регистър на сградите в режим на етажна собственост, община Елена уведомява, че съгласно чл. 44, ал. 1 от Закона за управление на етажната собственост и чл. 1 от Наредбата, общинска администрация Елена трябва да създаде и поддържа публичен регистър на сградите или отделните входове в режим на етажна собственост, които се намират на територията й.

Всички, живеещи в режим на етажна собственост, в срок до 30.06.2010 г. е необходимо да проведат общи събрания по реда определен в Закона за управление на етажната собственост, на което да се избере управителен съвет – управител и контролен съвет – контрольор (или да учредят сдружение на собствениците), вписване в книгата за собствениците и подаването на заявление за вписване в регистъра при община Елена – гр. Елена, ул. „�?ларион Макариополски” № 24.

На сайта на община Елена www.elena.bg, както и в община Елена – ст. 304 може да получите повече информация, както и примерни образци, в помощ при подготовка на документите за вписване в регистъра.

2 коментара »

  1. генади написа:,

    06.07.2010 at 1:37

    господин топалов,извинявайте,че ви занимавам с дреболии!вие сте много зает човек и имате много по важни неща за ре�?аване за да обърнете внимание на такива неща,въпреки всичко,с риск да ви притесня малко изкам да ви обърна внимание,че на поверената ви територия се намира господин сали сабри от град опака който незаконо работи на строеж във ва�?ия регион.моля ви най почтено да вземете необходимите мерки.аз от своя страна ще информирам финансовите служби от търговище,където той се води на отчет и нои в софия.благодаря ви сърдечно за ва�?ето съдействие.

  2. генади написа:,

    06.07.2010 at 2:07

    еее да какво ли ще каже кристалина ако знае�?е,че сали сабри от опака работи при вас нелегално?може и да я попитаме!!!!

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.