Новини от Елена » Подготовката на бъдещи ловци в областта започна

Подготовката на бъдещи ловци в областта започна

Курсовете за подготовка на млади ловци във Великотърновска област започнаха. Над 1700 са свободните места в осемте ловно-рибарски сдружения според ловната площ. Най-много нови членове имат право да приемат в Свищов, Павликени, Елена, Стражица. Не във всички дружини ще има нови ловци, защото не навсякъде има свободни ловни площи. Срокът на обучение вече ще бъде 6 месеца. Практическите и теоретическите изпити ще са през ноември. Бъдещите ловци ще се учат да стрелят по бягащ заек и панички на трите стрелбища в областта – във В. Търново, Елена и Полски Тръмбе�?.
М.г. няма�?е курсове за млади авджии, защото не бяха приети промените в Закона за лова и опазването на дивеча. Последните курсове за придобиване правото на лов бяха преди 2 г. ДЛС “Болярка” във В. Търново и в държавните горски стопанства в Елена и Свищов. Тогава успе�?но завър�?иха обучението си около 300 кандидати. За последно ловно-рибарското сдружение във В. Търново обнови състава си през 2002 г. с над 300 ду�?и. Сега има право да приеме 203 нови ловци. В курса са записани над 110 кандидати.
На 6 юни великотърновското ЛРС организира състезание по риболов само за свои членове – мъже, жени и деца, на язовира в землището на Миндя. На 12 юни на яз. “Копринка” СЛРБ прави национален събор “100 г. организиран любителски риболов в България”. Тогава в състезанието за деца до 14 г. ще участват и малки риболовци от В. Търново.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.