Новини от Елена » Рали „Твърдица – Елена“ 2016

Рали „Твърдица – Елена“ 2016

Тазгодишното издание на ралито с три специални етапа

Дванадесетото издание на Рали „Твърдица – Елена“ ще се състои на 15, 16 и 17 юли, съобщиха организаторите от автомобилен спортен клуб „Евроком рали тим“, общините на град Елена и град Твърдица.

Организираното с подкрепата на Българска федерация по автомобилен спорт рали „Твърдица – Елена“, се явява трети кръг от календара на БФАС. Общата дължина на ралито е 295 км, като 130 от тях са състезателни, разделени на 11 скоростни отсечки.

Официалното откриване и церемониален старт от подиума на състезателната арка са насрочени за 21 ч. в петък вечер (15 юли).

Особено интересен за жителите и гостите на община Елена ще е вторият състезателен ден. В неделя, 17 юли, на пилотите предстои да преминат почти 100 състезателни километра през Елено-Твърдишкия Балкан. Скоростният етап 5 е „Чумерна“, следван от „Буйновци“ (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа „Чумерна“ и ще финишира малко преди село Буйновци при разклона за м. Папратлива .

Следват две преминавания по новия за ралито етап „Яковци“ с дължина с дължина 4 км., който преминава край живописния пейзаж на язовир „Йовковци“ и финишира при „Искрова локва“ (разклонът за Блъсковци, Големани, Велювци…) В центъра на града предстои едночасово прегрупиране. След това екипажите ще преминат отсечката „Елена – Твърдица“ – 29 км и така нареченият „Power stage“ – етап „Предела“ – 24 км.

Обръщаме специално внимание и информираме жителите и гостите на общината, че във връзка с провеждането на 12-то издание на Рали „Твърдица – Елена“ се въвежда организация на движението както следва:

Специален етап 6 – Буйновци (19.9 км.)

Пътят ще бъде затворен в  8:30 в местността  Моянка при разклона за с. Буйновци

Специален етап  7 – Яковци (7 км.)

Шосето ще бъде затворено за движение в 9:20 сутринта от моста при разклонението от с. Яковци за с. Вълчовци и в гр. Елена при кръстовището на улиците „Теодор Теодоров“ и „Никифор Попконстантинов“. Движението ще бъде възстановено приблизително в 12:30 ч.

Специален етап 9 – Елена – Твърдица

Пътят отново ще бъде затворен в местността Моянка при разклона за с. Буйновци в 12:00 ч.

Умоляват се всички животновъди да не пускат животните си в районите на провеждане на автомобилното състезание. Рибарите трябва да знаят, че всички подходи към язовир Йовковци ще бъдат затворени до приключване на Специален етап 7 – Яковци. За сведение на собствениците на ходели и къщи за гости в районите на провеждане на ралито в отсечката Яковци – Елена, почиващите ще могат да се придвижват преди 9:20 и след 12:30 ч.

Между 11:30 и 13:00 ч. ще се извърши прегрупиране на състезателните екипи в района на пл. „Иларион Макариополски“ в града, поради което се въвежда ограничена зона за достъп. Присъствието на публика е забранено в зоната за прегрупиране. Свободен достъп до автомобилите и пилотите зрителите ще имат в сервизната зона в района на автогара Елена между двата етапа Яковци 1 и Яковци 2.

ВАЖНО!

Пътищата ще бъдат отворени за движение единствено и само след преминаване по трасето на специално обозначен автомобил с карирани флагове.

Промо ВИДЕО

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.