Новини от Елена

Три възражения срещу предложението за състав на Р�?К тръгват към Ц�?К

Три възражения срещу предложението на областния управител за състав на Районна избирателна комисия за изборите за евродепутати, бяха внесени в Областна администрация.

От Коалиция за България не са съгласни с предложението на областния управител комисията да бъде оглавена от Жени Сапунджиева. Според тях по-правилно ре�?ение би било начело на комисията да застане юрист, какъвто бе предложен от Коалиция за България.

На вчера�?ните консултации за определяне на състава на комисията освен кандидатурата на Жени Сапунджиева от НДСВ, бе посочена и тази на Николай �?лчев от Коалиция за България. В предложението на областния управител до Централната избирателна комисия Николай �?лчев е посочен за зам. председател на Районната комисия.

Второто възражение е от СДС, ДСБ, Атака и ГЕРБ, които не са съгласни зам. председателското място да бъде заето от представител на тройната коалиция.

Третото възражение е от представителите на Движение Напред, които не са съгласни мястото на секретар в комисията да бъде заето от член на ДПС, както предлага областният управител.

Областният управител изпрати своето предложение до Централната избирателна комисията. Той ще изпрати до Централната комисия и възраженията на партиите и коалициите.

�?зточник DarikNews.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.