Новини от Елена » Еленската болница търси местни лекари

Еленската болница търси местни лекари

Еленската болница търси местни лекари, за да подновят работата си затворените отделения и да се осигуряват нощни дежурства, стана ясно след общото събрание на колектива вчера. Медиците ре�?иха още стационарът да не бъде затворен, въпреки сериозните финансови задължения. Ръководството обаче обяви, че всеки има право да напусне болницата, тъй като не могат да бъдат осигурени адекватни заплати. В момента работи само физиотерапията, която печели по 3000-4000 лв. месечно, но всичките средства отиват за погасяване на задълженията.
300 000 лв. са загубите на болницата, още 320 000 лв. са задълженията за заплати, е показала финансовата ревизия, която приключи вчера, обяви зам.-кметът Йордан Димитров. Дълговете към НАП пък са над 170 000 лв., ще водим преговори тези задължения да бъдат разсрочени, иначе трябва да затворим лечебното заведение. А веднъж затворена болница след това много трудно се отваря, смята зам.-кметът.
Йордан Димитров обаче е оптимист и се надява догодина стационарите в балканските райони да получат преференции от държавата.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.