Новини от Елена » Еленската болница търси местни лекари

Еленската болница търси местни лекари

Еленската болница търси местни лекари, за да подновят работата си затворените отделения и да се осигуряват нощни дежурства, стана ясно след общото събрание на колектива вчера. Медиците ре?иха още стационарът да не бъде затворен, въпреки сериозните финансови задължения. Ръководството обаче обяви, че всеки има право да напусне болницата, тъй като не могат да бъдат осигурени адекватни заплати. В момента работи само физиотерапията, която печели по 3000-4000 лв. месечно, но всичките средства отиват за погасяване на задълженията.
300 000 лв. са загубите на болницата, още 320 000 лв. са задълженията за заплати, е показала финансовата ревизия, която приключи вчера, обяви зам.-кметът Йордан Димитров. Дълговете към НАП пък са над 170 000 лв., ще водим преговори тези задължения да бъдат разсрочени, иначе трябва да затворим лечебното заведение. А веднъж затворена болница след това много трудно се отваря, смята зам.-кметът.
Йордан Димитров обаче е оптимист и се надява догодина стационарите в балканските райони да получат преференции от държавата.

?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.