Новини от Елена » Пазарът на търговски имоти в региона се раздвижи

Пазарът на търговски имоти в региона се раздвижи

Раздвижване на пазара на корпоративна собственост за покупка или в сегмента за отдаване под наем, регистрират агенциите за недвижими имоти във В. Търново през последния месец.
Египтянин купи за 150 000 евро бив�?ата пицария до КАТ. Срещу 220 000 евро собственика си смени механата до светофарите на входа за кв. “Бузлуджа”.
Софийски фирми усилено търсят под наем търговски площи по улиците “Васил Левски” и “Независимост” във Велико Търново, посочи Калоян Ганев, управител на агенцията за недвижими имоти “Сенчъри хоумс”. Наемите в центъра на града в момента са между 20 и 40 евро/кв.м. За година рентиерите загубиха между 15 и 20 на сто от доходите си заради спада на наемите. Цените предоговориха дори банките, които сега плащат за представителствата си в центъра на старата столица по около 2500 евро месечно, а преди година офис от 100 кв.м се отдава�?е за 5-6000 евро.
За първи път от два-три месеца има раздвижване и при наемоотдаването на складови площи в проми�?лените зони на В. Търново. �?нтерес проявяват софийски строителни фирми и търговско дружество от Габрово. Най-търсени са складовете между 300 и 500 кв.м за регионални представителства на фирмите. Наемите са по 2,5 евро/кв.м и са на нивата от 2005 г., коментира Калоян Ганев.
Според него сегментът от пазара с търговски площи ще се раздвижи в началото на второто полугодие догодина. Пазарът на наеми ще запази нивата си. Според Калоян Ганев цените на предлаганите имоти са като през 2006 г., но липсва строителството и търсенето “на килограм”, което прави всяка инвестиция по-сигурна и обоснована.

�?зточник Янтра Днес

2 коментара »

 1. Dr.Jude написа:,

  11.12.2011 at 11:27

  За съжаление има Еленчани коита до скоро подържаха в сентъра на гр. Елена
  традиционо кафене за 80 лева наем месечно, но понеже не бяха свикнали да го плащат въобще или редовно, предпочетоха да си изнесът
  „дисагите “ вместо да подпи�?ат на същите условия реален договор , a да распространът слухаве, че са били изгонени от новият собственик !!!!

 2. nikola написа:,

  16.12.2011 at 13:26

  това не е договор,неясен и сгре�?ен. АЗ ГО ЧЕТОХ.

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.