Новини от Елена » Забраняват риболова до 3 юни

Забраняват риболова до 3 юни

От днес влиза в сила пролетната забрана за любителски риболов у нас заради размножителния период, съобщават от �?зпълнителната агенция по рибарство и аквакултура. Тази година със заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов забраната ще продължи 47 дни. Първият ден на новия риболовен сезон ще бъде 3 юни.

За началото на забраната е избран уми�?лено понеделник, защото така се дава възможност на въдичарите да ловят риба през двата почивни дни, уточни директорът на �?зпълнителната агенция по рибарство и аквакултура Явор Недев: „Традиционно забраната винаги е от 15-ти, тази година сме я пуснали от 18-ти, за да може риболовците в България да имат още един уикенд на разположение. Законът за рибарството и аквакултурите е като всички други закони в Република България – когато се придържаме към него, всичко е наред. Той е направен така, че да толерира коректните по закон хора и съответно да наказва нару�?ителите".

По закон забраната на риболова за видовете риби с пролетно-лятно размножаване продължава 45 дни.

За любителите риболовци има оставени свободни водни обекти на територията на страната за осъществяване на риболов. Във Великотърновска област това старите речни корита на река Янтра в землищата на Раданово, Полски Тръмбе�?, Петко Каравелово и Куцина, старите речни корита на река Росица в землищата на Кру�?ето, Бяла черква и Михалци, баластриерата в землището на Дичин и отводнителния канал в местността Блатото, западно от Свищов.

�?зточник DarikNews

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.