Новини от Елена » Общинските болници фалират, искат по-ниски стандарти

Общинските болници фалират, искат по-ниски стандарти

Разтревожени сме от критичната ситуация по отно?ение на медицинските стандарти, които са зави?ени много и ще доведат до фалит на общински болници в страната. Това съобщи вчера на среща във В. Търново д-р ?ван Димитров, председател на сдружението на общинските болници. По тази причина дейността на стационарите ще бъде намалена от 40 до 100 %. Това обрича хората да останат без лечение, особено в малките общини, каза още д-р Димитров.
В сдружението на общинските болници членуват 30 лечебни заведения, които обслужват над 1,2 млн. ду?и. Ако не се постигне договореност със здравната каса тези стандарти да бъдат преразгледани, ние се подготвяме за протести, обяви председателят на сдружението.
Да бъде запазена досега?ната дейност на малките болници. Около това становище се обединиха ?ефовете на стационарите. Вчера те подготвиха декларация, която ще изпратят на здравното министерство, Лекарския съюз и НЗОК. Директорите настояват институциите да спрат организирания хаос и изкуствен фалит на болниците, чрез налагане на по-високи стандарти за лечение, които за много от заболяванията не са необходими. 30 години сме лекували по определен начин и сме се справяли.
Днес ?ефовете на общинските болници ще имат среща с представители на НЗОК и здравното министерство.

?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.