Новини от Елена » Общинските болници фалират, искат по-ниски стандарти

Общинските болници фалират, искат по-ниски стандарти

Разтревожени сме от критичната ситуация по отно�?ение на медицинските стандарти, които са зави�?ени много и ще доведат до фалит на общински болници в страната. Това съобщи вчера на среща във В. Търново д-р �?ван Димитров, председател на сдружението на общинските болници. По тази причина дейността на стационарите ще бъде намалена от 40 до 100 %. Това обрича хората да останат без лечение, особено в малките общини, каза още д-р Димитров.
В сдружението на общинските болници членуват 30 лечебни заведения, които обслужват над 1,2 млн. ду�?и. Ако не се постигне договореност със здравната каса тези стандарти да бъдат преразгледани, ние се подготвяме за протести, обяви председателят на сдружението.
Да бъде запазена досега�?ната дейност на малките болници. Около това становище се обединиха �?ефовете на стационарите. Вчера те подготвиха декларация, която ще изпратят на здравното министерство, Лекарския съюз и НЗОК. Директорите настояват институциите да спрат организирания хаос и изкуствен фалит на болниците, чрез налагане на по-високи стандарти за лечение, които за много от заболяванията не са необходими. 30 години сме лекували по определен начин и сме се справяли.
Днес �?ефовете на общинските болници ще имат среща с представители на НЗОК и здравното министерство.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.