Новини от Елена » Ротари клуб в Елена събра 4312 лева за детските градини

Ротари клуб в Елена събра 4312 лева за детските градини

Няма и месец, откакто в Елена бе?е учреден Ротари клуб, и неговата първа благотворителна инициатива вече е факт. В навечерието на Коледа еленските ротарианци организираха благотворителен бал под мотото „Децата на Елена”. ?зявени личности от общината подкрепиха благородната идея и участваха в търг на предмети, предоставени от членовете на Ротари клуба. Така всички заедно в подкрепа на доброто събраха 4312 лева. Парите ще бъдат предоставени на детските градини в Елена, Константин, Майско, Беброво, Палици и Каменари за обучение и игри на малчуганите.
Еленският клуб е може би най-младият сред 90-те ротариански клуба в страната и е едно своеобразно продължение в дне?но време на благотворителните традиции във възрожденския град, чието начало е преди векове.
За коледните празници еленският Ротари клуб е дарил храни на дома за деца в ?лаков рът, спонсорирал е и изяви на детски състави.

Мария Симеонова

?зточник вестник Борба

1 коментар »

  1. иван написа:,

    04.01.2011 at 14:36

    СРАМ!!! СРАМ и ПОЗОР!!!
    Вместо ротариците да дават пари за детските градини в Елена и общината и да спонсорират изявите на детските състави, трябва?е да вземат пример от КМЕТА. А именно – да съберат още 1500 – 2000 лева волни пожертвувания и да направят една пищна 3 минутна заря. Ами така де – дай на хората зрелища да има.
    Щото я си представете, ако тези пари, които общината е отпуснала за фойерверки и илюминации се прибавеха към парите на Ротарианците… Щяха да се съберат над 10000 лева. Ама нейсе. Абе, друго си е, така по-празнично …. по 34 лева на секунда за заря!!!

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.