Новини от Елена » Три болници съдят РЗОК за 2 млн. лв. от забавени плащания

Три болници съдят РЗОК за 2 млн. лв. от забавени плащания

Само три болници във Великотърновска област са подали искове срещу РЗОК за 2 млн. лв. от забавени плащания. Това са МОБАЛ и Кардиологията в старата столица, а също и стационарът в Елена. Най-големи са дълговете на касата към областната болница – 1,6 млн. лв. неизплатени суми още от края на миналата и тази година. Най-малки са дълговете към еленската болница – 50 000 лв.
Останалите три болници в Г. Оряховица, Павликени и Свищов се отказват от съдебните искове. Основната причина е, че не могат да платят държавната такса при внасяне на исковете, която е 4 % от дължимата сума.
Над 600 000 лв. дължи РЗОК като доплащане от началото на март 2010 г. на болницата в Г. Оряховица. Очаква се тази седмицата касата да издължи половината, каза д-р Кожухаров. Той призна, че за да оцелее здравното заведение, е съкратил 6 ду�?и от администрацията. Но това нямало да ре�?и финансовите проблеми на болницата.
Свищовската болница също няма пари да съди касата, макар дълговете към нея да са над 160 000 лв. Павликенската болница също запазва мълчание по отно�?ение на съдебния иск. �?зчакваме и се надяваме здравната каса да ни изплати дължимите над 150 000 лв. от началото на март т.г., обясни управителката д-р Ренета Кръстева.

�?зточник Янтра Днес

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.