Новини от Елена » Лекарите от областта излизат на протест наесен

Лекарите от областта излизат на протест наесен

Лекарите от областта излизат на протест наесен заедно с колегите си от цялата страна. Това стана ясно вчера след среща на ръководството на Българския Лекарски съюз с представители на КТ „Подкрепа”. Днес ще има и среща в раз�?ирен състав, на която ще се ре�?ават конкретни мерки. Предстоят и срещи на съсловните организации по области, но вероятно протестът ще е в средата на септември.
„При нас е като навсякъде, всеки ден е труден – няма персонал, проблемите в сектора са много”, коментира вчера за „Борба” д-р Марияна Кирилова, председател на регионалната колегия на БЛС.
Лекарите се надяват на среща с Бойко Борисов, за да обсъдят заедно ситуацията в системата на здравеопазването.
Българския лекарски съюз вече е започнал подготовката за ефективни стачни действия. Причина са намалените бюджети на болниците и проблемите в сектора, които остават нере�?ени. Специалистите запла�?ват да прекъснат работа, ако Здравната каса не започне да заплаща в пълен обем извър�?ената медицинска дейност. Този път лекарите призовават и пациентите да се включат в протестите, тъй като те са най-потърпев�?и от здравната реформа.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.