Новини от Елена » Субсидията за община Елена е с 276 055 лв. по-малко

Субсидията за община Елена е с 276 055 лв. по-малко

Едновременно с актуализацията на бюджета за тази година общинските съветници в Елена приеха на сесия и текущото му изпълнение за полугодието. Приходите както за държавни, така и за местни дейности се изпълняват под 50%.
„С по-малко пари ще свър�?им по-малко работа – бе категоричен кметът Са�?о Топалов в експозето си пред местния парламент. – За да балансираме бюджета, ще трябва да свиваме разходите, като предприетите мерки, най-вече в администрацията, дават резултат.”
С 276 055 лв. е намалението на държавната субсидия, две трети от които – 190 906 лв., е за местните дейности. Ремонтите на пътищата ще чакат по-добри времена, тъй като парите са намалени с 99 400 лв. От средствата за останалите дейности е „щипнато” по малко. Намаление на субсидията няма в образованието, социалните дейности, отбраната и сигурността. С най-висок процент е орязан бюджетът на културата. Засега не се предвижда преструктуриране и намаляване на числеността. С по пет дни неплатен отпуск помогна на бюджета всеки общински служител. Дали ще има по още една неплатена петдневка ще покажат разчетите за третото тримесечие.
Единственото увеличение на разходите за местни дейности с 56 338 лв. е за направата на котелно на ЦДГ „Ана Брадел”, за възстановяването на която общината търси средства по всички възможни начини.
В края на полугодието общината има да взема от некоректни длъжници 187 734 лв. и за същия период нейните задължения са 142 247 лв.

Мария Симеонова

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.