Новини от Елена

?нж. Михаел Циерфогл: „За мен Елена стана втора родина”

Един от най-добрите приятели на град Елена, който всяка година идва за празника 21 май, е инж. Михаел Циерфогл. Преди пенсионирането си като директор на мандра в Австрия работи повече от 14 години в комуналния сектор, 15 години е кмет на малката австрийска община Волфсбах. ? днес 73-годи?ният инженер работи като консултант в Африка, Азия, Сибир, Близкия изток, бив?ите социалистически страни, а също и към Европейската банка за възстановяване и развитие.
„Обиколил съм почти целия свят, но едно от най-хубавите кътчета, които съм видял, е Елена. За мен този град стана втора родина – признава инж. Циерфогл, който за помощта, която оказва на града, е награден с почетен знак.
За първи път идва в Елена преди 14 години и помага да се изгради една малка мандра с австрийско оборудване, която днес се превърна в преуспяващо млекопреработвателно предприятие. Виждайки, че градът в онези години има нужда от помощ, всеки път при идването си той носи подарък – от селскостопанските ма?ини, медицинската апаратура и линейката до пожарния автомобил за града. ? за дне?ния празник добрият приятел идва с много ценен дар, който се пази в тайна и ще бъде обявен официално по време тържественото откриване.

?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.