Новини от Елена » Семинар за туризма в Елена

Семинар за туризма в Елена

Вчера в Елена в едноименния хотелски комплекс се проведе информационен семинар, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, за представяне на наръчник за насърчаване на вътре�?ния туризъм в България. В него участваха над 80 представители на хотелиерския бизнес от Централен Северен район, на неправителствени организации в областта на туризма и информационни центрове, туроператори.
Семинара откри кметът на Елена Са�?о Топалов, а зам.-областният управител Любомира Попова подчерта, че изборът на град Елена за домакин не е случаен. Развитието на туризма е приоритет за цялата област, а твърде показателен е фактът, че за миналата година 41% от регистрираните нощувки в Централен Северен район са били в туристическите обекти в областта.
Наръчникът дава информация, насоки, но не предлага рецепти или универсални ре�?ения. Той е помощен инструмент за разработване на собствени модели и практики за привличане и обслужване на български туристи. Разработен е по проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, финансиран е с близо 5, 5 милиона лв. от оперативна програма „Регионално развитие”.

Мария Симеонова

�?зточник вестник Борба

1 коментар »

  1. studentka написа:,

    21.05.2010 at 7:39

    �?скам да питам защо не бе�?е обявено публично, че такъв семинар ще има за да може да се посети и от хора, не свързани с хотелиерски бизнес, а от млади учещи хора, които могат да натрупат опит и да са полезни след време със знанията си. На�?ата община гордо се включи в общонационалната тенденция бизнеса да не се интересува от образованието и знанията на младите.Ако семинара е бил частен, публичночастен или публичен това също трябва да се каже
    �?наче кмета и общинарите заедно с директорката всяка година на абитуриентския бал горещо ни канят някои ден да се върнем в града и да приложим това, което знаем. Как да стане?

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.