Новини от Елена » Над 100 души се включиха в Деня на предизвикателството в Елена

Над 100 души се включиха в Деня на предизвикателството в Елена

Интересни, полезни за здравето, заредени с много емоции и адреналин преминаха спортните и развлекателни прояви, които общината и групата „Здраве в Елена“ организираха за Международния ден на предизвикателството и Деня на спортиста.

Общинският турнир по тенис, който си е традиционен, този път събра най-много състезатели – 14. Борбата беше оспорвана не само за призовите места, а финалът – зрелищен. Изненадата дойде от нежния пол, който записа първо участие на турнира. Мариета Георгиева от Беброво се наложи над неизменния победител нотариус Катрафилов и заслужено грабна купата.

Общината и групата „Здраве в Елена“ сложиха началото на съвместна инициатива, предизвикателство за всяка възраст. Началото й бе повече от успешно, тъй като в парк „Калето“ в неделния следобед се събраха над 100 души, които взеха участие в различните прояви. Масов крос нареди на старта 30 ентусиасти от 7- до 67-годишни, сред тях и еленският кмет Дилян Млъзев, завършил на 12-о място. Първи до финала стигнаха в своите групи Мартин Цончев, Траян Георгиев и Николай Кисьов. Най-много мераклии събра стрелбата с лък.

Над 48 души пробваха своята точност, но най-близо до целта бяха победителите Георги Добрев, Йорданка Никифорова и Велизара Иванова. Надпревара имаше за най-продължително скачане с въже, също на бадминтон и фризби. За първи път се организираха и демонстрации на здравословно хранене. Чудесният спортен ден завърши с волейболна среща.

Източник: в-к Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.