Новини от Елена » 60 гаврошовци идват на лагер в Еленския балкан

60 гаврошовци идват на лагер в Еленския балкан

60 младежи в риск и от социално слаби семейства във Варна са на лагер в Еленския балкан. Те пристигат на смени в малкото селце Дебели рът, където с финансовата подкрепа на фондация “Лале” е изграден Националният младежки център “Гаврошовци”. Лагерът се финансира от сдружение “Гаврош”, което всяка година инициира ваканцията на деца от бедни семейства.
Единственият път до селото вече е много разбит и има опасност да пропадне тази хубава база на младежкия център в Дебели рът, сподели доц. Пенка Стоянова, изпълнителен директор на сдружението. Тя придружава децата в лагера и в момента е тяхна готвачка. В селцето живеят малко хора целогодишно, но през лятото е пълно с коли и летовници. Доц. Стоянова апелира към еленската община да помогне за ремонт на пътя.
В момента в лагера са настанени 9 младежи, но в събота пристига нова смяна. Това е единственото развлечение на тези деца, тъй като родителите им не могат да им осигурят по-добра ваканция, разказа доц. Стоянова. Всеки ден те имат различни занимания, играят на воля, водим ги на разходка, провеждаме състезания и тематични вечери и режимът е свободен. Младежите се занимават и с изработването на бижута като арт терапия.

�?зточник: в-к Янтра

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.