Новини от Елена » От администратора на Елена.bg

От администратора на Елена.bg

От началото на 2012 година по ре�?ение на кмета на община Елена се прекратява поддръжката на сайта на общината от инж. Светослав Михайлов.

За изминалите 8 години бе създаден първият реално работещ сайт на общината. В момента той се състои от огромно количество страници, документи, статии и снимки. Предоставя изчерпателна информация за град Елена и община Елена, за възможностите за туризъм, историята и известните личности, музеите, както и водещите новини, касаещи общината. Доброволци разработиха версиите на английски и френски език. В подсайта на Общинския съвет са публикувани документи от 1999 година до последното му заседание.

През месец декември бе регистриран 4-милионният посетител на сайта. Надявам се, че с труда си съм допринесъл за развитието и популяризирането на общината ни като привлекателно туристическо място.

�?зказвам благодарност на всички граждани и служители на общинската администрация, които през годините са оказвали сътрудничество и подкрепа при създаването и развитието му. Специална благодарност на господин Са�?о Топалов за доверието и предоставената възможност да реализирам проекта си.

инж. Светослав Михайлов

23 коментара »

 1. Администратор написа:,

  08.01.2012 at 8:35

  Коментар на Rex_T към „Декларация за облагане с туристически данък“, 05.01.2012, 18:45 (преместен)

  Виждам, че коментарите по горната тема са забранени,но да си кажа мнението. Браво,Светльо,за готиния сайт. Това че еднодневката мазле не иска да работи с теб си е негов проблем. Явно кадърните хора не са му приоритет. Явно свободата на словото нещо му пречи. С пожелания за успе�?на нова година,Rex_T.

 2. Администратор написа:,

  08.01.2012 at 8:37

  Коментар на зомби към „Декларация за облагане с туристически данък“, 06.01.2012, 17:57 (преместен)

  Дали някой е еднодневка или не времето ще ре�?и. Самият факт на завръщането на един субект на политическата сцена след 8 години вече говори нещо.
  Дали сайта е готин може да се прецени, като се прегледат сайтовете на общини сродни с на�?ата. Погледнете ги и тогава преценете!
  Да не говорим, че 80 % от информацията на сайта от години не е актуална.
  Нито за музея, нито за болницата, нито за много други неща. Не е тук мястото да издребняваме.
  Нека да благодарим на г-н Михайлов за работата му по сайта (която едва ли е била безвъзмездна). Но нека не забравяме как му бе предоставена възможността за тази работа. Помним, все пак, че жена му бе�?е общински съветник в листата на БСП през мандата 2003-2007 г.
  Знаем как др. Топалов дава�?е на всеки от съветниците си по кокалче, за да го държи в �?ах… Но това е стар патент…
  Е, нека сега някой друг да се изяви! �? дано не е близък на някой общински съветник!

 3. Дилян Млъзев написа:,

  08.01.2012 at 9:00

  Няколко уточнения. Договорът за поддръжка на официалния сайт на община Елена (www.elena.bg) с възложител община Елена и изпълнител инж. Светослав Михайлов бе прекратен по взаимно съгласие на 05.01.2012, след като на 04.01.2012 г. отправих едномесечно предизвестие за едностранно прекратяване според клаузата в договора.

  Не отричам, нито омаловажавам направеното от инж. Михайлов и всички, които през последните години са дали своя принос към официалния сайт на община Елена. В същото време има много препоръки от граждани както към дизайна и достъпността, така и към съдържанието на сайта, които намирам за основателни, но не смятам за необходимо да коментирам тук поотделно. Подчертавам, че за получаваното от инж. Михайлов възнаграждение, извър�?ената от него работа през годините е повече от достатъчна.

  В момента се разработва техническо задание за нов сайт на общината, който ще запази и обнови съществуващата информация, ще бъде съобразен със съвременните тенденции за дизайн и съдържание в интернет, ще осигурява актуална и навременна информация, както и ще дава повече възможности за обратна връзка. Техническото задание ще бъде публикувано в интернет и всеки, който желае, ще може да представи оферта за изработването на нов сайт на общината.

 4. някой от елена написа:,

  08.01.2012 at 22:48

  Когато някой разбира повече от уеб сайтове, отколкото от кметуване, си стои в Русе и си прави уеб сайтове. Смятате ли, г-н Млъзев, че точно сайтът е най-големия проблем на общината? Всички други проблеми ли са ре�?ени, че до сайта опряхме? Сме�?но е, да не кажа жалко…

 5. Gugutkata написа:,

  09.01.2012 at 17:44

  Към някой от елена
  Много пък ти се ще. А нас тука още да ни възсяда таксиметровия рабфакаджия.
  Аз много не разбирам, но смятам, че сайтовете се правят не от инженери, а от дизайнери и освен това смятам, че някои от проблемите на общината вече са ре�?ени, започвайки от най-главния. Само че го ре�?иха избирателите, а не кмета.

 6. някой от елена написа:,

  10.01.2012 at 8:45

  Не съм съвсем убеден, че таксиметровия рабфакаджия е по-ло�?ия избор пред Христо пицата. Не че имам расистки подбуди, но на град толкова много история, на град на будители, не му отива да бъде управляван от човек със съмнителни качества, фал�?иви дипломи и известно на всички потекло, както и от неговите протежета.
  Освен това, Дилян Млъзев е редно да ре�?и от коя партия ще бъде издиган и подкрепян и поне в 2 поредни мандата да не я сменя, а не да се присламчва към силните на деня.
  Друг е въпросът как спечели и кой плати за това. А що се отнася до плащането, цената на този избор ще я платят всички, които живеят в Елена и всички, които не са там, но ежемесечно изпращат пари на безработните си роднини.
  �? вместо да се зачеквате за сайта, си дайте сметка дали и доколко е редно да се оставя тази труднодостъпна община без адекватна болнична помощ. Ще�?е да е изключително сме�?ен този публичен спор, ако не бе�?е доказателство за безпардонност, за „на�?и и ва�?и“, за неадекватна демонстрация на власт и сила…
  �?зборът на заместник кмет няма да коментирам – там съм безмълвен…

 7. Гост написа:,

  10.01.2012 at 12:02

  ….и правилно,като начало коментирай преди�?ния зам .кмет.

 8. зомби написа:,

  10.01.2012 at 21:10

  Няма споря с комунисти.
  Все едно да спори�? с жена или с радиоточка.
  Само ще уточня, че сега�?ния кмет не е член на партията, която го подкрепи, а преди�?ния (който има най-голяма вина за болницата заедно с управлявалият я негов съпартиец и барабар с двете им правителства) е член на партия, обявена през 2000 г. извън закона и благодарение на която (като „на�?е момче“) се изпедепса до вис�? кадър.
  А да се твърди, че Хр. Христов управлява града е все едно да се твърди, че Б. Великов е правил същото.
  Разсъждавайте реципрочно! Ако въобще сте способни на такива аналинико-синтенично-асоциативно-индуктивно-дедуктивни мисловни дейности.
  Др. Кирчев не го вайкайте! Той нали си взе няколко бона обезщетения на излизане?…
  А кой плаща е показано по БНТ. Да вземат по партийна линия да ви го изяснят този филм и да разберете най-после, че тъч-линията е права, а партийната – не е.

 9. nevermind написа:,

  10.01.2012 at 21:44

  Единственото което смятам за нужно да се каже е, че сайта отдавна трябва�?е да бъде обновен.Малко хора в града имат представа как би трябвало да бъде направен един такъв сайт.Как би трябвало да изглежда и да се съхранява информацията в него.�? защото съм за промяната напълно подкрепям свалянето на инж.Михайлов като модератор на сайта.Достатъчно време има�?е да научи малко PHP или Java и да се постарае за сайта … Който повярвайте ми не си е играл много за да поддържа 8 години !!!

 10. Baba_Vuna написа:,

  10.01.2012 at 23:05

  Драги разбирачи,в дне�?но време всеки може да направи какъвто си иска сайт. �? вече доста хора в дори в Елена имат нет и си имат представа как трябва да изглежда такъв сайт. Невърмайнд, направата на сайт вече е детска работа и недей да се прави�? на голям спец. �? изобщо не е нужно да знае�? жаба , за да направи�? такъв. Не заблуждавай хората.

 11. ха написа:,

  11.01.2012 at 13:17

  Бабе пак не си в час и със сайтовете. Не е сложно, но не е и лесно да се направи сайт, защото всеки може да се наеме да премести камък, ама някой го прави лесно с чалъм без да се поти много. Колкото до официялния сайт на общината и на мен не ми харесва, още повече, че тази година няма снежинки да падат:)

 12. една майка написа:,

  11.01.2012 at 15:48

  Добре че измислиха умните хора интернет за да можем да сме още по лицемерни, но пък и смели в изказванията са. Но пък как само си личи че сме си българи – нямаме нужда да има дявол да ни пази казана с гре�?ните в ада – ние сами си се дърпаме един друг надолу.

 13. Baba_Vuna написа:,

  11.01.2012 at 20:40

  Ха на бас, че в евентуалния нов сайт няма да има секция за свободни коментари и това всъщност дразни мазне.

 14. nevermind написа:,

  11.01.2012 at 20:52

  Много ми е интересно каква би била твоята идея и разработка на официален сайт на град Елена Бабо Вуна. С удоволствие бих разгледал нещо направено от теб …. :))))

 15. Gugutkata написа:,

  11.01.2012 at 21:42

  Бабке, ако някого тук нарича�? „мазне“, как ли би нарекла алтернативата му: „пийне“, „дрисне“, „крадне“, „лъжне“, „остап-бендерне“ или просто „кралят на червените бичета“?
  Според мен последното най-пасва.

 16. Гост написа:,

  12.01.2012 at 10:03

  Защо спорите с някаква си Баба…..Ву***?!

  Коментарът е редактиран поради нецензурно съдържание.

 17. Lubo написа:,

  13.01.2012 at 11:15

  http://www.youtube.com/watch?v=ZKoDInNHYK4

 18. някой написа:,

  16.01.2012 at 9:47

  http://www.youtube.com/watch?v=78KSRaFonmY&feature=related

 19. Gugutkata написа:,

  16.01.2012 at 22:30

  http://www.youtube.com/watch?v=N6oQgshUwDw&feature=related

 20. някой написа:,

  17.01.2012 at 0:04

  Въпроса е не кой ще бъде или няма да бъде комунист а кой е бил? �? дали се променят хората или се пребоядисват според това кой е силния на деня?

 21. Gugutkata написа:,

  17.01.2012 at 9:41

  Към някой.
  Този път си абсолютно прав. Едно време кариеристите ставаха комунисти, за да могат „да растат“, да ползват „привилегиите“.
  Те после станаха и първи седесари, такива станаха и онези, които които не можеха да растат заради „класова принадлежност“, и онези, които не растяха заради обикновена некадърност.
  �? сега има такива хора, които се прикрепват за партиите като към ракета-носител. Но, търсейки субективната вина в хората, ние не виждаме двуличието на самите партии. Коя от всички партии отстоява позициите си и остава непроменена във времето?
  Нима БСП с финансовите олигарси зад гърба си мисли за обикновения „пролетарий“? �?ли пък десните бяха честни с хората, като не сложиха досиетата на масата и допуснаха хората с куфарчетата да приватизират всичко?
  Самите партии са непостоянни. Защо хората сляпо да ги следват? Ясно е, че и те ще променят симпатиите си.
  Е, когато си цицал от една партия, не е редно да прехвръква�? при друга. Не е същото обаче, когато интереса на някого съвпада с посоката на действие на една партия. Това не го прави автоматично неин член или привърженик.
  Така е и с т.н. местен бизнес. Той винаги е с тези, които са на власт. Както казват футболистите: „По близо до треньора – по-напред в отбора.“
  Сме�?но ми е обаче, когато някой преуспял бизнесмен-парвеню парадира с финансовите си възможности и може да си позволи пет коли и придворна музика, а в същото време се кланя на някого, за да осигури службица я на жена му, я на снаха му, я на друг близък.
  Едни и същи хора искат да са навсякъде, в това число и във властта. Защото политика, пари и власт си помагат взаимно.

 22. Колибарка написа:,

  27.01.2012 at 22:10

  Връзката м/у този сайт и блогът на Светльо,пардон,Елена от Елена е очевадна.Няма ли кой да направи нещо по въпроса?

 23. зомби написа:,

  15.02.2012 at 22:40

  Не обиждайте г-н Михайлов като го сравнявате с еленаотелена!

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.