Новини от Елена

Елена посрещна световната ?ампионка по самбо Калина Стефанова

В петък вечерта в голямата зала на Общината еленчани посрещнаха своето „златно” момиче. Точно преди една година на същото място двукратната световна ?ампионка по самбо Калина Стефанова бе бурно аплодирана от своите съграждани за първата световна титла, която тя донесе на родния си град. Днес победата е по-сладка заради достойно защитения връх.
В препълнената зала всички участници в тържествената церемония заедно преживяха емоциите около последната схватка на Калина на 35-ото първенство на планетата по самбо за жени и мъже, което се проведе във Вилнюс (Литва) на 12-13 ноември. 22-годи?ната еленска спортистка остави без ?анс за златото в категория 56 кг по-възрастната с десет години Татяна Зенченко – многократна европейска и световна ?ампионка на Русия. След като и миналата година на Световното в Та?кент Калина я ли?и от медал на полуфинала, сега безапелационно й показа, че бъдещото в самбото е нейно.
Емоциите на еленчани достигнаха връх, когато Калина стъпи на почетната стълбичка за награждаването. При звуците на българския химн всички станаха на крака и бурно аплодираха момичето, което донесе своята купа, за да й се порадват приятели, учители, състезатели.
Първи кметът инж. Дилян Млъзев поздрави почетната гражданка на Елена с блестящия успех. Той подари на световната ?ампионка картина с пейзаж от родния град и съобщи ре?ението на Общинския съвет да бъде наградена с 3000 лв. Специален поздравителен адрес й връчи председателят на съвета Валентин Гуцов.
Силно развълнувана, Калина благодари за подкрепата и най-вече на своя първи треньор ?ван Мирянов, председател на еленския клуб „?пон 87”.

Мария Симеонова

?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.