Новини от Елена » Общини и институции готови да посрещнат зимата

Общини и институции готови да посрещнат зимата

145 ма?ини ще обезпечават зимното поддържане на пътищата във Великотърновска област, стана ясно по време на заседание на Областния съвет по сигурност. Определени са сроковете за доставка на инертни материали и сол, обезпечено е и сигнализирането на пътищата с пътни знаци, съобщи инж. Венцислав Желязков от Областно пътно управление.

?зготвен е план за оптимизиране на работите по зимното поддържане, като приоритет имат проходът Хаинбоаз и главните пътища в областта. 13 опорни пункта са предвидени да осигурят техническото обезпечаване на дежурствата и предаването на актуална информация за състоянието на пътищата. Фирмата изпълнител "Пътни строежи" Велико Търново е осигурила над 14 000 тона инертни материали и над 2 000 тона сол, информира Желязков.

Десетте общини в областта декларираха, че имат готовност да посрещнат зимата. Във всички детски заведения и училища са осигурени необходимите количества горива. По Закона за обществените поръчки са сключени договори с фирми за снегопочистването и поддържането на общинските пътни мрежи и в съответните градове. Направени са поръчки за инертни материали и сол, като голяма част от тях вече са доставени.

63 аварийни екипа на електроразпределителното дружество ще обслужват територията на Великотърновска област през зимния период. 10 от тях са на 24- часово дежурство. ?зготвен е специализиран план на действие при снегонавявания, обледявания и ураганни ветрове.

?зточник DarikNews

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.