Новини от Елена » Регионът – хит за 8 декември и Нова година

Регионът – хит за 8 декември и Нова година

КР�?З�?СН�? ЦЕН�? НА ПР�?НЦ�?ПА „ХЕМ ДОБРО, ХЕМ ЕВТ�?НО, БЕЗ �?ЗЛ�?ШНО РАЗТОЧ�?ТЕЛСТВО”. На този принцип заложиха местните хотелиери и ресторантьори за предстоящата серия от празници. Маркетинговият им ход даде резултат, тъй като градът е започнал да се пълни още от лятото. Цените в сравнение с миналата година са с 20-30 на сто по-ниски. Пак са популярни т.нар. „пакетни предложения”.
За предстоящия 8 декември почти никъде няма места, даже трудно могат да се намерят къщи и вили в околността, които не предлагат удобства.
От 100 до 350 лв. излиза оферта за две нощувки с изхранване и празнична вечеря с програма и диджей в повечето местни хотели. Местата са кът. �?дентични са и офертите за Арбанаси и Вонеща вода, където мнозина се насочват. В старата столица има резервации на студенти от цяла България и даже съседна Македония. Собственици на няколко големи хотела потриват ръце и в очакване на руски, английски и сръбски групи, които допълнително развързват кесии.
Отново най-търсени са къщите за гости, които се наемат изцяло за няколко дни покрай 8 декември. Цената в зависимост от капацитета достига даже до 2 хил. лв. за два дена, информираха от местния туристически център. За да се подсигурят при евентуални щети, собствениците прибират и депозити, които после се връщат, ако по имота няма поражения.
Места почти няма и в Еленския балкан. Тук множеството малки хотелчета не разчитат вече толкова на туристически агенции, тъй като доста некоректни оператори си позволяват измами с офертите, а директно качват предложенията си в интернет.
Значителен интерес има и към наемането на големи апартаменти, които се използват само за празниците.
ЦЕНАТА НА Ж�?Л�?ЩЕ ОТ 100-120 КВ. МЕТРА, В КОЕТО СПОКОЙНО МОГАТ ДА НОЩУВАТ ДО ДЕСЕТ ЧОВЕКА, Е ОКОЛО 500 ЛВ. НА ДЕН.

�?зточник вестник Борба

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.