Новини от Елена

МВР: �?зборният процес протича нормално, без сериозни инциденти

Няма регистрирани криминални престъпления, катастрофи, пожари или аварии до 12:00 часа в изборния ден на територията на Великотърновска област, съобщават от МВР. �?зборният процес протича нормално. Няма инциденти с полицейски служители или случаи на възпрепятстване на служебните им задължения.

Полицейските постове ще останат по местата си до приключването на изборния ден. Полицейската охрана на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на граждани, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън стаите за гласуване.

Охраняващите полицаи нямат право да влизат в секциите и при евентуални инциденти ще се намесват само по искане на председателите на избирателните комисии. Служителите, охраняващи изборните помещения, ще осъществяват контрол по ограничаване престоя и паркирането на автомобили в районите на С�?К и О�?К. След приключване на изборния ден автомобилите, транспортиращи бюлетините и протоколите от изборните места до Ц�?К, ще бъдат охранявани от пилотиращи автомобили на полицията.

�?зточник DarikNews

RSS за коментарите

Публикувайте коментар.